«Μίλησαν» DNA και αποτυπώματα: Οι ληστές του Διστόμου εμπλέκονται σε δολοφονία αστυνομικού

Τα ευρήματα των εργαστηριακών ελέγχων

Το γενετικό υλικό, οι κάλυκες και τα αποτυπώματα «μίλησαν» για τους ληστές του Διστόμου Βοιωτίας!

Όπως προκύπτει από το αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών και την πιστοποίηση γενετικού υλικού, είναι οι σκληροί ποινικοί οι οποίοι εμπλέκονται στη δολοφονία του 39χρονου αστυνομικού σε τράπεζα στον Χολαργό τον Απρίλιο του 2008.

Έρευνα έδειξε πως στη συγκεκριμένη ληστεία συμμετείχαν ο Γιώργος Πετρακάκος, φερόμενος υπαρχηγός του Νίκου Μαζιώτη, ο Σπύρος Δραβιλάς και ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, προκύπτει ότι το βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε στο ταχύπλοο σκάφος με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, ταυτίζεται με το DNA άνδρα που ανιχνεύθηκε:

• Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2008 στο Χολαργό Αττικής κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.
• Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2010 στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Όσο για τους κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στον Χολαργό Αττικής, έχουν πυροδοτηθεί – βληθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από:

• ένοπλη ληστεία, που έγινε τον Ιούλιο του 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ και
• ένοπλη ληστεία, που σημειώθηκε τον Μάιο του 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο Αττικής, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

Επίσης, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύ��ηκε σε κηλίδα αίματος στο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Σε αυτό το αυτοκίνητο βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου Σπύρου Δραβίλα.

Παράλληλα, άλλο DNA άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο ταχύπλοο, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε:

-Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Σπύρος Χριστοδούλου.

Σημειώνεται ότι παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Χριστοδούλου ταυτοποιήθηκ�� στο συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Τέλος, στο ταχύπλοο βρέθηκε τμήμα δακτυλικού αποτυπώματος του αναζητούμενου Γεωργίου Πετρακάκου, αλλά και τμήμα παλαμικού αποτυπώματος του αναζητούμενου Σπύρου Δραβίλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top