Η οικονομική κρίση έφερε τους Έλληνες πιο κοντά και τους έκανε πιο φιλάνθρωπους

Πρώτη ανάρτηση: 29/08/2014 23:27

Η οικονομική κρίση έφερε τους Έλληνες πιο κοντά και τους έκανε πιο φιλάνθρωπους

​Η οικονομική κρίση δεν «δίχασε» τους Έλληνες. Αντίθετα, τους έκανε πιο ενωμένους, αλληλέγγυους και δραστήριους όσον αφορά τον συνάνθρωπό τους.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αποκαλύπτει χιλιάδες δίκτυα αλληλεγγύης, ιστοσελίδες με ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις οι οποίες έχουν σκοπό να βοηθήσουν συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, στη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε» το σλόγκαν είναι «ούτε μία μερίδα φαγητού χαμένη» αφού μαζεύει τρόφιμα από εκείνους που τους περισσεύουν και τα δίνει σε όσους δεν έχουν ούτε ένα πιάτο φαγητό.

Η ιδέα ξεκίνησε πριν δυόμιση χρόνια και η ανταπόκριση ήταν πολύ μεγάλη. Σιγά σιγά το δίκτυο του «Μπορούμε» επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα με τους εθελοντές να αυξάνονται καθημερινά.

Το εναλλακτικό δίκτυο ανταλλαγών λειτουργεί στο διαδίκτυο με εικονικό νόμισμα. Προσφέρεις κάποια υπηρεσία, μαζεύεις πόντους και τους εξαργυρώνεις ζητώντας από κάποιον άλλο επαγγελματία μια άλλη υπηρεσία.

Όπως καταλαβαίνετε, τα χρήματα εδώ δεν έχουν καμία αξία αφού όλοι εργάζονται για να προσφέρουν σε όποιον έχει ανάγκη.

Πάντως το σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες μέσα στην κρίση κατάφεραν να είναι ενωμένοι και να βοηθούν ο ένας τον άλλον όπως μπορούν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top