Θα μαζευτούν τα σκουπίδια; Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του δήμου Φυλής!

Ελπίδες στους κατοίκους με απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών

Θα μαζευτούν τα σκουπίδια; Πληρώνονται οι εργαζόμενοι του δήμου Φυλής!

Ελπίδες να… ανασάνουν έχουν οι κάτοικοι του δήμου Φυλής, μετά από απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο Δήμος «βουλιάζει» εδώ και μία εβδομάδα στα σκουπίδια και καμία υπηρεσία δεν λειτουργεί, λόγω χρεών και διαμάχης με το Δημόσιο.

Όπως ανακοίνωσε ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), τα υπουργεία αποφάσισαν να καταβληθεί ένα χρηματικό ποσό στον Δήμο, αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού.

Εις βάρος του Δήμου εκκρεμεί κατασχετήριο, που υπογράφεται από τον Προϊστάμενο της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης του υπουργείου Οικονομικών και το οποίο προβλέπει αναγκαστική κατάσχεση μέχρι του ποσού των 9.091.668,61 ευρώ. Αιτία για το αδιέξοδο και την ταλαιπωρία των κατοίκων είναι το εδώ και χρόνια «φαγοπότι» με δημόσιο χρήμα, που έφεραν τον Δήμο και τις επιχειρήσεις του μεταξύ εκείνων που χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια στο Δημόσιο, την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο μεταξύ, και εν αναμονή της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής, ο απερχόμενος δήμαρχος, Δημήτρης Μπουραΐμης, χαρακτήρισε… άθλο το ότι οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι μόνο έναν μήνα και κατηγόρησε το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν έχει εξετάσει ακόμα το αίτημα του Δήμου για ρύθμιση των χρεών του...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top