Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Ήλθαν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από την μανία των Τζιχαντιστών

Περισσότεροι από 400 Γιαζίντι έχουν φτάσει στη χώρα

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: Ήλθαν στην Ελλάδα για να γλιτώσουν από την μανία των Τζιχαντιστών

​Μια μικρή ομάδα Κούρδων που ανήκουν στη θρησκευτική μειονότητα των Γιαζίντι έχουν καταφύγει εδώ και 3 εβδομάδες στην Αθήνα για να γλυτώσουν από τη μανία των Τζιχαντιστών που επιτέθηκαν στο χωριό τους σπέρνοντας τον τρόμο.

«O κόσμος έτρεχε να σωθεί από τους Τζιχαντιστές. Ήταν στα βουνά δεν είχε φαγητό, ούτε νερό. Είχανε πιάσει παιδάκια, τους είχαν κόψει τα γεννητικά όργανα και τα κάψανε ζωντανά. Αυτά θυμάμαι, αυτά δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Αυτά κουβαλάω στην καρδιά μου.» Αυτή είναι η απάντηση της Χουαχίντα όταν τη ρωτήσαμε ποιο είναι το τελευταίο πράγμα που θυμάται από το χωριό της όταν τους επιτέθηκαν οι ISIS, οι τζιχαντιστές της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Τις ίδιες φριχτές εικόνες μας περιέγραψε και ο Άϊντο: «Στο χωριό πήραν τα όπλα να αμυνθούν. Όταν τελείωσαν τα όπλα, οι Τζιχαντιστές μπήκαν μέσα. Σκότωσαν πολλούς. Τους έκοψαν τα κεφάλια και μετά τα κρεμάσανε στις κολώνες. Άρπαξαν γυναίκες, άλλες τις πουλούσαν, άλλες τις βίασαν. Στο διπλανό χωριό, τους είχαν πει μη φύγετε και δεν θα σας πειράξουμε. Ο κόσμος τους είχε πιστέψει. Αυτοί όμως όταν μπήκαν στο χωριό, μάζεψαν τον κόσμο σε ένα σχολείο. Πήραν τα κοσμήματα από τις γυναίκες και μετά τους εκτέλεσαν όλους.»

Οι Γιαζίντι, ζουν στο βόρειο Ιράκ, στην πόλη Σιντζάρ και την ευρύτερη περιοχή. Η θρησκεία τους έχει σαν επίκεντρο τον Ζωροαστρισμό. Για τους Τζιχαντιστές είναι Άθεοι και δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή. Πρέπει ή να γίνουν μουσουλμάνοι ή να τους σκοτώσουν.

Τους συναντήσαμε σε ένα κουρδικό καφενείο στο κέντρο της Αθήνας. Είναι μια μικρή ομάδα 20 ατόμων. Σύμφωνα όμως με τους ίδιους, περισσότεροι από 400 Γιαζίντι έχουν φτάσει εδώ για να γλυτώσουν από βέβαιο θάνατο. Θέλουν να φθάσ��υν στην Γερμανία που ζουν κάποιοι συγγενείς του, ελπίζοντας για ένα καλύτερο αύριο και μια ήσυχη ζωή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top