Ηράκλειο: «Λούστηκαν» με καυστική ποτάσα σε οινοποιείο-Στην εντατική με εγκαύματα 3 εργαζόμενοι

Ο τέταρτος φέρει ελαφρότερα τραύματα

Ηράκλειο: «Λούστηκαν» με καυστική ποτάσα σε οινοποιείο-Στην εντατική με εγκαύματα 3 εργαζόμενοι

​Τέσσερα άτομα διεκομίσθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μετά από ατύχημα που σημειώθηκε, το πρωί της Τρίτης, σε οινοποιείο στην περιοχή της Αυγενικής στο Ηράκλειο.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive_s3_amazonaws_com187245oinpoieio_eash_augeniki2_511_382_s_jpg.jpg

Σύμφωνα με όσα είπε σε τοπικό site, η υποδιοικήτρια του ΠΑΓΝΗ Ελένη Μπορμπουδάκη οι τρεις είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς φέρουν χημικά εγκαύματα σε ποσοστό από 20-30% σε πρόσωπο, πλάτη και λαιμό.

Ο ένας νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, ο δεύτερος στη ΜΕΘ τ��υ Βενιζέλειου νοσοκομείου, ένας ακόμη αντιμετωπίζεται αυτή την ώρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ενώ ο τέταρτος φέρει ελαφρότερα τραύματα.

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού σε δεξαμενές και χώρους όπου γίνεται η παραλαβή των οινοστάφυλων.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive_s3_amazonaws_com187245oinpoieio_eash_augeniki3_511_382_s_jpg.jpg
Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έσκασε ένα λάστιχο που έλουσε, στην κυριολεξία, με ποτάσα τα τέσσερα άτομα, ηλικίας 29, 40, 41 και 46 ετών. Οι τρεις είναι εργαζόμενοι στη διοίκηση ενώ ο τέταρτος είχε πάει για βόλτα!

Η αστυνομία ερευνά ήδη τί ακριβώς έκανε στο χώρο ο επισκέπτης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης μετέβη στο χώρο του οινοποιείου και στράφηκε εναντίον του υπεύθυνου του χώρου, για τις συνθήκες εκτέλεσης των εργασιών και την τήρηση των μέτρων ασφαλείας.

Διερευνάται, μάλιστα, το ενδεχόμενο, οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει την καθαριότητα να είχαν βάλει μεγαλύτερη ποσότητα σόδας, γεγονός που έκανε το υλικό πιο καυστικό και ενδεχομένως προκάλεσε και το ατύχημα, σκάζοντας το λάστιχο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top