Την Τετάρτη η ταφή του Εμμανουήλ Κριαρά με δαπάνη του δήμου Χανίων!

Παράκληση να μην κατατεθούν στεφάνια

​Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Χανίων η μεταφορά της σορού του Εμμανουήλ Κριαρά από τη Θεσσαλονίκη και η ταφή του θα γίνουν δημοτική δαπάνη ενώ από μέρους της οικογένειας, των συνεργατών και των φίλων του σπουδαίου ακαδημαϊκού Εμμανουήλ Κριαρά γίνεται παράκληση να μην κατατεθούν στεφάνια.

Τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά θα μπορούσαν να κατατεθούν σε Προνοιακά και Κοινωνικά Ιδρύματα.

Όπως σας έχουμε γράψει, το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί στο Ακρωτήρι Χανίων η ταφή του.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί την Τρίτη 26 Αυγούστου, 12 μμ, στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία από τις 11.00 το πρωί για προσκύνημα, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Χανίων η ταφή του θα γίνει στο χωριό Στέρνες Ακρωτηρίου Χανίων την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 6.30 το απόγευμα, σύμφωνα με την επιθυμία του εκλιπόντος.

Η σορός του Εμμανουήλ Κριαρά θα φθάσει την Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014, στις 4.30 μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου θα την υποδεχθούν αντιπροσωπεία του δήμου Χανίων, εκπρόσωποι φορέων, συγγενείς, συμπολίτες, μαθητές και φίλοι του.

Από εκεί θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας Στερνών (στις 5.00 μμ) για προσκύνημα και αποχαιρετισμό. Από τις 6.15 έως 6.30 ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Χανίων θα ψάλει εκκλησιαστικά τροπάρια.

Στις 6.30 μμ θα γίνει ο αποχαιρετισμός στον Εμμανουήλ Κριαρά από την εκκλησία, την περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Χανίων, φορείς, εκπαιδευτικά ιδρύματα και την οικογένειά του.

Στις 7.15 μμ θα γίνει ο ενταφιασμός στον τάφο, που του έχει παραχωρήσει ο δήμος Χανίων, στο Κοιμητήριο Στερνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top