Ο «Πελοποννήσιος» και ο «καρφάκιας» λήστεψαν την τράπεζα στο Δίστομο!

Η ομάδα Παλαιοκώστα έγινε… ομάδα Μαζιώτη

Δύο παλιοί γνώριμοι των Αρχών, που από την ομάδα του Παλαιοκώστα βρέθηκαν σε εκείνη του Μαζιώτη, φαίνεται πως είναι μεταξύ των δραστών της ληστείας στο Δίστομο: σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι ληστές είναι ο «Πελοποννήσιος», ο «καρφάκιας» και νέα στρατολογημένα μέλη!

Ποιοι συμμετείχαν στη ληστεία

Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό των ληστών παραμένουν σε πλήρη εξέλιξη, αστυνομικές πηγές υποστηρίζουν πως η ταυτότητά τους είναι γνωστή: πρόκειται για τον Γιώργο Πετρακάκο, τον επονομαζόμενο «Πελοποννήσιο», αποτύπωμα του οποίου βρέθηκε στο φουσκωτό και αναγνωρίστηκε από μάρτυρες, όπως πρώτο έγραψε το star.gr, αλλά και δύο ποινικούς, που ανήκαν στο παρελθόν στην ομάδα του Βασίλη Παλαιοκώστα και τώρα φαίνεται πως συνεργάζονται και με την ομάδα του Νίκου Μαζιώτη.

Ένας εκ των δύο είναι ο 33χρονος δραπέτης «καρφάκιας», ο… απαγωγέας του ελικοπτέρου στην πρώτη εναέρια απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού. Πριν από 1,5 χρόνο δεν επέστρεψε στις φυλακές μετά την άδεια που είχε λάβει, την οποία διεκδίκησε με απεργία πείνας και έντονη αντιεξουσιαστική υποστήριξη.

Στην κινηματογραφική ληστεία του Διστόμου προκύπτει και η συμμετοχή ενός «νέου», τουλάχιστον σε σωματομετρικά χαρακτηριστικά, μέλους, που δεν είχε εντοπιστεί στις προηγούμενες ληστείες της ομάδας Μαζιώτη, στο Συκούριο, το Μαραθώνα και τη Σαρωνίδα.

Η τρομοκρατία… έχει έξοδα

Υπό το φως των νέων εξελίξεων, ΕΛ.ΑΣ. και Αντιτρομοκρατική αναπροσαρμόζουν τις εκτιμήσεις τους για τα κίνητρα της ληστείας. Όπως λένε αστυνομικές πηγές, η έντονη αναζήτηση μεγάλων χρηματικών ποσών με ιδιότυπες και απανωτές ένοπλες ληστείες, δείχνει ανάγκη προμήθειας χρημάτων.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται μεγάλο μέρος των 1.700.000 ευρώ, που ��ίχαν αποκομίσει από τις τουλάχιστον έξι ληστείες, που έγιναν από το 2012 έως και το 2014, να βρίσκονται σε οίκημα ή χώρο που μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, οι «συνεργάτες» του αποφεύγουν να προσεγγίσουν.

Μία άλλη εξήγηση που δίνουν οι ίδιοι αξιωματικοί, είναι η σύντομη χρηματοδότηση εντυπωσιακού τρομοκρατικού χτυπήματος, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, ενόψει ΔΕΘ, όπως παραδοσιακά συνήθιζε να κάνει ο Επαναστατικός Αγώνας τα τελευταία χρόνια της δράσης του.

Από τη στιγμή που οι Αρχές θεώρησαν ότι η ληστεία είχε «άρωμα» τρομοκρατίας, εκτίμησαν ότι η λεία των 300.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για αγορά όπλων, για τα σπίτια - κρησφύγετα και, ίσως, για ένα νέο χτύπημα. Ωστόσο, η συμμετοχή ποινικών αλλάζει τα πλ��να, καθώς δεν είναι ακόμη σίγουρο αν όντως οι ληστές έδρασαν σε συνεννόηση με τα ασύλληπτα μέλη της ομάδας Μαζιώτη. Το σενάριο, βέβαια, της συνεργασίας τους παραμένει το επικρατέστερο, αλλά περισσότερα θα δείξουν οι έρευνες των επόμενων ημερών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top