Γκρεμίζουν 1.800 κτίρια στην Αθήνα: σε ποιες περιοχές θα μπουν οι μπουλντόζες

Από Σεπτέμβρη αρχίζει... λίφτινγκ στην πρωτεύουσα

Γκρεμίζουν 1.800 κτίρια στην Αθήνα: σε ποιες περιοχές θα μπουν οι μπουλντόζες

​Πάνω από 1.800 εγκαταλελειμμένα και ερειπωμένα κτίρια στο κέντρο της Αθήνας έχουν μπει στο μικροσκόπιο του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο σε συνεργασία με το Δήμο ξεκινά από το Σεπτέμβριο επιχείρηση κατεδάφισής τους.

Υπουργείο και Δήμος βρίσκονται αυτή την περίοδο σε συνεννόηση για να καταλήξουν στον ακριβή αριθμό των κτιρίων που θα κατεδαφιστούν και ποιά μπορούν να σωθούν, ενώ, ταυτόχρονα, διαμορφώνουν και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να κάνουν κάτι τέτοιο.

Τα περισσότερα από τα προς κατεδάφιση κτίρια βρίσκονται μαζεμένα στις περιοχές του Μεταξουργείου, του Κεραμεικού, του Ψυρρή και της πλατείας Κουμουνδούρου, ενώ αρκετά βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της πόλης, όπως τα Πατήσια, ο Άγιος Παντελεήμονας, ο Κολωνός και τα Εξάρχεια.

Για την υλοποίηση του προγράμματος σχεδιάζεται ένα πρόγραμμα ανάλογο με αυτό που έχει εφαρμοσθεί σε τουριστικές περιοχές, όπως η Βυζίτσα και το Πήλιο, όπου το Δημόσιο ανέλαβε να αποκαταστήσει και να αναπλάσει τον οικισμό και ύστερα από μια περίοδο εκμετάλλευσης των ακινήτων τα παρέδωσε στους ιδιοκτήτες τους.

Ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου ��ηλώνει πως σε πρώτη φάση μπαίνουν στο στόχαστρο όσα εγκαταλελειμμένα κτίρια βρίσκονται πέριξ πλατειών για να αναδειχθεί καλύτερα η ανάπλαση, ενώ τα περίπου 500 κτίρια που θα σωθούν θα γίνουν στη συνέχεια γραφεία, επιχειρήσεις και, γενικότερα, χώροι συναθροίσεως κοινού.

katedafisi.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top