Ποινικοί, «φίλοι» του Μαζιώτη, πίσω από την ληστεία στο Δίστομο;

Τι εξετάζει και τι εκτιμά η Αστυνομία

Ποινικοί, «φίλοι» του Μαζιώτη, πίσω από την ληστεία στο Δίστομο;

​Σε συνεργασία ποινικών – τρομοκρατών αποδίδουν αστυνομικές πηγές την κινηματογραφική ληστεία της Παρασκευής στο Δίστομο, την ώρα που εξετάζουν τα βίντεο από τις κάμερες της τράπεζας αλλά και το φουσκωτό το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες, για τους οποίους είναι σε εξέλιξη έρευνες στο «τρίγωνο» Ξυλόκαστρο – Ναύπλιο – Κόρινθος.

distomo1.jpg

Στις έρευνες συμμετέχει από την πρώτη στιγμή η Αντιτρομοκρατική, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως οι δράστες δεν είναι του κοινού ποινικού δικαίου, αλλά έχουν διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες.

distomo2.jpg

Μάλιστα, οι αστυνομικοί «βλέπουν» πίσω από την ληστεία την ομάδα των ποινικών του Νίκου Μαζιώτη, καθώς ο τρόπος που έδρασαν θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου αρχηγού του Επαναστατικού Αγώνα. Συγκεκριμένα, η ληστεία στο Δίστομο έχει πολλά κοινά με εκείνη στις Σπέτσες, το 2012, στην οποία είχε πάρει μέρος και ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργάτης, τόσο του Μαζιώτη, όσο και του Παλαιοκώστα. Και τότε, οι δράστες είχαν κρατήσει ομήρους δύο υπαλλήλους της τράπε��ας και διέφυγαν με ταχύπλοο, το οποίο έκαψαν στο Σαλαντί Αργολίδας.

distomo3.jpg

Παράλληλα, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είχαν πληροφόρηση για το ποσό που υπήρχε στα ταμεία της τράπεζας, την οποία «χτύπησαν» την τελευταία εργάσιμη ημέρα της εβδομάδας και λίγη ώρα πριν κλείσει η είσοδος για το κοινό.

distomo4.jpg

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, τόσο με μπόκα, όσο και με έρευνες στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου. Παράλληλα, αναζητούνται τα δύο αυτοκίνητα με τα οποία διέφυγαν αφότου παράτησαν το φουσκωτό, το οποίο είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια από την Καλαμάτα, γεγονός που ενισχύει την άποψη πως η ληστεία ήταν καλά σχεδιασμένη και μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top