Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου: «Αντισυνταγματικός ο ΕΝΦΙΑ»!

Ζητά από τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε νομοθετικές μεταβολές

​«Προσήλως αντισυνταγματικό» χαρακτηρίζει τον ΕΝΦΙΑ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής και ζητεί από τους αρμόδιους να προχωρήσουν σε «νομοθετικές μεταβολές, που είναι αναγκαίες για την αποκατάσταση των αδικιών και την αποφυγή της οικονομικής εξοντώσεως των φορολογουμένων» με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξανδρής προαναγγέλλει πρωτοβουλίες του δικηγορικού Σώματος που θα «υπεραμύνονται των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων και θα δύνανται να συμβάλουν στην επίτευξη ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κάνει λόγο για πρόδηλη αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ αφού όπως αναφέρει με την επιβολή του αγνοήθηκε το στοιχείο της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών. Μιλά για ένα φόρο που επιβλήθηκε «επί αξιών οι οποίες πόρρω απέχουν από τις πραγ��ατικές συνθήκες της αγοράς» και δεν παραλείπει να υπογραμμίσει την «διπλή ουσιαστικά φορολόγηση των ίδιων ακινήτων» γεγονός που επιδεινώνει, όπως τονίζει, την κατάσταση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top