Στις φλόγες η Ρόδος: Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην περιοχή του Αγίου Σουλά

Ζητήθηκε η συνδρομή τεσσάρων αεροσκαφών και ενός σινούκ για ρίψεις νερού

Στις φλόγες η Ρόδος: Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην περιοχή του Αγίου Σουλά

​Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε την Τετάρτη γύρω στις 4 το απόγευμα στην περιοχή του Αγίου Σουλά της Ρόδου.

24905.jpg
Αυτή την ώρα, ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, δίνουν αγωνιώδη μάχη με το πύρινο μέτωπο, που βρίσκεται ανάμεσα στον Άγιο Σουλά και την Διμυλιά και το οποίο έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέου�� στην περιοχή.

24915.jpg
Ενδεικτικό της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που επικρατεί είναι ότι ζητήθηκε η συνδρομή τεσσάρων πυροσβεστικών αεροσκαφών και ενός σινούκ, για να πραγματοποιήσουν ρίψεις νερού από αέρος.

24916.jpg
Σημειώνεται ότι γρήγορη ήταν η κινητοποίηση των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού, οι οποίες έσπευσαν στο σημείο για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως απογειώθηκε και ελικόπτερο της πυροσβεστικής για να συνδράμει στην κατάσβεση.

24917.jpg
Μιλώντας σε τοπικό μέσο ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας που βρίσκεται επί τόπου, χαρακτήρισε την έκταση της ιδιαίτερα επικίνδυνη, ενώ αποκάλυψε ότι η φωτιά ξέσπασε σε απόσταση πέντε περίπου μέτρων από τον κεντρικό δρόμο.

Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται στο πευκόφυτο δάσος, κοντά στον Άγιο Σουλά, ενώ στην περιοχή υπάρχουν και εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top