ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΗΜΕΡΑ: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

ΔΕΙΤΕ ποιες περιοχές κινδυνεύουν

​Στο κόκκινο βρίσκονται σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, με τον κίνδυνο πυρκαγιάς να είναι πολύ υψηλός σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

  • Οι περιοχές που ανήκουν στην «επικίνδυνη ζώνη» (κατηγορία 4), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της ΓΓΠΠ, είναι:

-Περιφέρεια Αττικής και Νήσων (Δυτική Αττική και Νήσος Κύθηρα)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής)

-Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

-Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου

-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας

-Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας

-Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας

-Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

-Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (Πάτρα, Αίγιο)

Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (Αμαλιάδα)

Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ήδη η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, αλλά και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράληλλα, καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top