Γέμισε από πιστούς η Τραπεζούντα-Θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Πλήθος πιστών στη Μονή Σουμελά για την Κοίμηση της Θεοτόκου

​Πλήθος πιστών έδωσε το «παρών» στην Τραπεζούντα για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στη Μονή Σουμελά, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Εκατοντάδες προσκυνητές και φέτος ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο οποίος συλλειτούργησε με τους Επισκόπους Δέρβης, Ιεζεκιήλ (βοηθό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας) και Σιεμιατίτσε Γεώργιο (Ιεράρχη της Εκκλησίας Πολωνίας).

Αναφερόμενος στο εκκλησίασμα που είχε συγκεντρωθεί στην αυλή της ιστορικής Μονής, ο Πατριάρχης είπε:

«Για τους χριστιανούς, η Μονή Σουμελά δεν έπαψε ποτέ να είναι οίκος και Θεού και πύλη του ουρανού. Γι αυτό και ελκύει δια μέσου των αιώνων, πιστούς εκ θαλάσσης και λίβα και από ανατολάς. Γι αυτό είμαστε και εμείς σήμερα στις Αγιασμένες αυλές της. Και ας μην έχει ηγούμενο και καλογήρους να μας υποδεχτούν ας μην έχει καμπάνα να χτυπά και να αντιλαλεί στα γύρω βουνά. Οι εκκλησιαστικοί πρόγονοί μας κατάφεραν να προστατεύσουν την πίστη τους κάτω από δύσκολες συνθήκες.. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανοί βιώνουν παρεμφερείς συνθήκες. Στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική αυξάνονται οι απειλές για την ανθρωπότητα με αφορμή τη διαμάχη των θρησκευτικών και δογματικών διαφορών».

Τέλος, απηύθυνε από τη Μονή, έκκληση προς όσους μιλούν εν ονόματι της θρησκείας «να μην καταστρέψουμε τον κόσμο μας και αυτή τη γεωγραφία».

Να σημειώσουμε, ότι οι Αρχές είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ειρηνική εξέλιξη του προσκυνήματος.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top