Ο Μαζιώτης ανέλαβε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδας

Το μήνυμα που στέλνει στη σύντροφό του Πόλα Ρούπα

Ο Μαζιώτης ανέλαβε την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την βόμβα στην Τράπεζα της Ελλάδας

​Την πολιτική ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου στην Τράπεζα της Ελλάδος ανέλαβε ο Νίκος Μαζιώτης, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τονίζοντας ότι στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

«Ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για την επίθεση στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής στις 10 Απριλίου 2014», δήλωσε.

Ο Νίκος Μαζιώτης έστειλε το μήνυμά του και στην σύντροφό του Πόλα Ρούπα, η οποία ακόμα καταζητείται από την αστυνομία.

«Είμαι καλά με ηθικό ακμαίο, μείνε ελεύθερη να μεγαλώσεις τον γιο μας. Παρά τις απώλειες, ο αγώνας συνεχίζεται. Το να περάσουμε στην παρανομία ήταν κάτι προαποφασισμένο από τη στιγμή που αποφυλακιστήκαμε λόγο παρέλευσης του 18μηνου. (...) Σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας να περάσουμε στην παρανομία ήταν και ότι θέλαμε να μεγαλώσουμε το παιδί μας χωρίς να μας βλέπει πίσω από τα σίδερα», αναφέρει.

Ο αρχηγός του «Επαναστατικού Αγώνα» αναφέρθηκε επίσης στην αιματηρή συμπλοκή που σημειώθηκε στο Μοναστηράκι και οδήγησε στη σύλληψή του, εκφράζοντας τη λύπη του για τους τραυματισμούς των δύο πολιτών, οι οποίοι όπως είπε προέκυψαν από θραύσματα και όχι από απευθείας βολές του όπλου.

«Όποιος νομίζει ότι είναι αγωνιστής ή αναρχικός και θεωρεί ότι πρέπει να δρα στα όρια της νομιμότητας, καλύτερα να ενταχθεί σε νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα, να ενταχθεί στο σύστημα και να μην το παίζει αγωνιστής ή επαναστάτης ή αναρχικός», είπε.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top