ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με προφορική εντολή εισαγγελέα οι υπεύθυνοι για το χαμό του 10χρονου στη Μύκονο

Πρώτη ανάρτηση: 12/08/2014, 14:17

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ με προφορική εντολή εισαγγελέα οι υπεύθυνοι για το χαμό του 10χρονου στη Μύκονο

​Ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα Σύρου αναμένεται να αφεθούν οι δύο υπεύθυνοι για το τραγικό δυστύχημα που συνέβη τη Δευτέρα το απόγευμα στην παραλία Καλό Λιβάδι και είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό χαμό ενός 10χρονου αγοριού την ώρα που έκανε φουσκωτές σαμπρέλες / tubes.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας έκρινε ότι οι δύο συλληφθέντες δεν χρειάζεται να οδηγηθούν στη Σύρο και ζήτησε από το Λιμεναρχείο Μυκόνου να συνεχίσει την προανάκριση και αφού ολοκληρωθεί να ορισθεί τακτική δικάσιμος.

Όπως πρώτο το star.gr μετέδωσε, το παιδί βρισκόταν στην παραλία μαζί με τον θείο του, που είναι και νονός του και θέλησε να περάσει καλά με τους φίλους του κάνοντας θαλάσσια σπορ.

Τα γέλια όμως γρήγορα μετατράπηκαν σε κλάματα, αφού το παιδί έχασε την ισορροπία του έπεσε στην θάλασσα και ο χειριστής του σκάφους, στην προσπάθεια να το περισυλλέξει, δεν το είδε και το χτύπησε με την προπέλα.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Star το παιδί αναμένεται να μεταφερθεί στον Πειραιά, όπου και θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή.

Όπως είπε η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, Μ. Γρυπάρη, το παιδί όταν έφτασε εκεί ήταν ήδη νεκρό και έφερε σοβαρά τραύματα από την προπέλα του σκάφους.

Συντετριμμένη από το τραγικό αυτό συμβάν δήλωσε στο star.gr η Δήμαρχος Μυκόνου κα. Ειρήνη Γρυπάρη, η οποία περιέγραψε και τις πρώτες στιγμές στο Κέντρο Υγείας όταν μεταφέρθηκε εκεί το παιδί.

«Πήγα αμέσως στο Κέντρο Υγείας, όπου ήταν ο θείος του παιδιού σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν μπορούσα και δεν ήξερα τι να του πω, ήταν πολύ δύσκολες στιγμές», είπε.

Μάλιστα η κα Γρυπάρη, στη συνομιλία της με το star.gr τόνισε ότι ο επιχειρηματίας με τα θαλάσσια παιχνίδια είχε άδεια, όμως δεν είχε στοιχεία για το αν ισχύει το ίδιο και για τον χειριστή.

«Για τον επιχειρηματία το γνωρίζω πολύ καλά ότι έχει άδεια γιατί του την χορηγήσαμε εμείς. Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλη εμπειρία και τον ξέρω 13 χρόνια. Τώρα για τον χειριστή, μου είπαν ότι είναι ένα νεαρό παιδί, όμως το αν είχε άδεια χειρισμού το αφήνω να το κρίνει το Λιμεναρχείο που διενεργεί και την προανάκριση», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι όσον αφορά την δικαιοδοσία του δήμου, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, μιας και σε όλες τις πολυσύχναστες παραλίες έχουν προσληφθεί ναυαγοσώστες, όμως τόνισε ότι τα ταχύπλοα ανήκουν στην δικαιοδοσία του Λιμεναρχείου.

Η κα. Γρυπάρη μίλησε για "μεμονωμένο γεγονός" και τόνισε ότι δεν έχει συμβεί ξανά στο νησί παρόμοιο δυστύχημα.

Ρεπορτάζ: Ευαγγελία Ντούρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top