Ετοιμαστείτε για το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ και πιο ΦΩΤΕΙΝΟ αυγουστιάτικο φεγγάρι!

Θα γεμίσει ο ουρανός φως στις 10 Αυγούστου

​Στις 10 Αυγούστου, ο ουρανός θα γεμίσει με το πιο μεγάλο και πιο φωτεινό φεγγάρι όλου του χρόνου. Η αυγουστιάτικη πανσέληνος ή αλλιώς «Υπερπανσέληνος» θα είναι η πιο κοντινή στην Γη και θα μας σαγηνεύσει όλους.

Συγκεκριμένα, το αυγουστιάτικο φεγγάρι της Κυριακής, θα βρίσκεται 14% πιο κοντά στη Γη και θα είναι κατά 30% πιο φωτεινή σε σχέση με τις υπόλοιπες πανσελήνους του χρόνου.

Κάθε χρόνο εμφανίζονται τέσσερις με έξι… «υπερπανσέληνοι» και φέτος η πρώτη σημειώθηκε την πρώτη μέρα του έτους. Ακολούθησε μια δεύτερη στις 31 Ιανουαρίου, ενώ μετά από την εντυπωσ��ακή Πανσέληνο του Αυγούστου, θα σημειωθεί άλλη μία στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι η πανσέληνος αυτή θα συνοδευτεί και από μια εντυπωσιακή βροχή αστεριών, των Περσείδων.

Τα πεφταστέρια θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη ρομαντική διάθεση της πανσελήνου, όμως θα είναι ορατά σε σκοτεινές περιοχές και μακριά από το τεχνητό φως των πόλεων.

Πάρτε λοιπόν κι εσείς το ταίρι σας αγκαλιά σε μια παραλία και απολαύστε την βροχή των αστεριών υπό το φως του φεγγαριού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top