Πυρ και μανία οι ένστολοι για το ταμείο τους και τα αναδρομικά-Φόβοι για κύμα φυγής από το Σώμα

«Απαραδέκτη» λένε η στάση του υπουργείου Οικονομικών

Η διάταξη για το ασφαλιστικό ταμείο των ενστόλων συνεχίζει να τους κάνει... πυρ και μανία παρά τις αλλαγές που επέφερε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης την Παρακευή, δίνοντας τη δυνατότητα μετατροπής του επικουρικού τους ταμείου σε επαγγελματικό.

Και οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών, που κατέθ��σαν τις απόψεις τους στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου, ζήτησαν την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 221.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Φωτόπουλος, έκανε λόγο για δυσφορία και ανησυχία των συναδέλφων του για τις προωθούμενες αλλαγές, προβλέποντας ότι θα επιφέρουν «κύμα φυγής» από το Σώμα, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αναδρομικών «απαραδέκτη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας, Γιάννης Κατσιαμάγκας, έκανε λόγο για «χαριστική βολή» στα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της επίμαχης ρύθμισης του πολυνομοσχεδίου και ζήτησε την απόσυρση.

Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να «βάλει χέρι» στα 200 εκατομμύρια των αποθεματικών των ταμείων τους, ενώ σχολιάζοντας τη νέα βελτιωτική διάταξη που κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε ότι ο απώτερος στόχος των εμπνευστών της είναι να εκθέσουν τους επαγγελματίες του κλάδου, στα μάτια της κοινής γνώμης, ως δήθεν ευνοούμενους. «Μιλάμε για ένα ταμείο, που δεν επιχορηγήθηκε ποτέ ούτε με ένα ευρώ; Ποιος είναι ο λόγος, λοιπόν;» έθεσε το ερώτημα.

«Το μόνο που κάνει αυτή η ρύθμιση είναι να υπογράφει τη θανατική καταδίκη των ασφαλιστικών ταμείων των ένστολων» ανέφερε ο εκπρόσωπος του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, Γιώργος Δριβάκος, προσθέτοντας πως πρόκειται για «τοπίο στην ομίχλη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top