Σπείρα έκλεβε καύσιμα από την Πολεμική Αεροπορία

Πώς δρούσαν

​Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου, τις οποίες αφαιρούσε από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας στην ευρύτερη περιοχή της Οινόης στη Βοιωτία, με τη σύλληψη των τριών μελών της. Ο ένας από τους τρεις συλληφθέντες είναι ένας 56χρονος, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο εμπόριο καυσίμων, ενώ οι άλλοι δύο είναι υπήκοοι Πακιστάν, εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του.

Σπείρα θησαύριζε κλέβοντας καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Μετά τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες είχαν αναπτύξει υποδομή και αφαιρούσαν από αγωγό καυσίμου της Πολεμικής Αεροπορίας, μεγάλες ποσότητες αεροπορικού καυσίμου (Jet Propelant 8), που προορίζονταν για την κάλυψη επιχειρησιακών αναγκών. Σημειώνεται ότι το σημείο από το οποίο αφαιρούσαν τα καύσιμα είναι εκτός ευθύνης της μονάδας της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στην περιοχή.

Δρούσαν βράδυνες μόνο ώρες και κατά την προσέγγιση τους στον χώρο του αγωγού έσβηναν τα φώτα του οχήματος, ενώ σκέπαζαν με χαρτόνι τον πίνακα οργάνων, για να μην είναι ορατές οι φωτεινές ενδείξεις. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο όχημα, το οποίο είναι ιδιοκτησίας του 56χρονου συλληφθέντα, είχαν τοποθετήσει - προσαρμόσει πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, ώστε να καθίσταται δυσχερής η ταυτοποίησή του.

Στη συνέχεια μετέφεραν τα καύσιμα σε πρατήριο υγρών καυσίμων του 56χρονου, επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Ελευσίνας-Θηβών, όπου και τα αποθήκευαν προσωρινά. Ακολούθως, προωθούσαν τις ποσότητες των καυσίμων, με διαφορετικό βυτιοφόρο όχημα, σε δύο άλλα πρατήρια υγρών καυσίμων ιδιοκτησίας του 56χρονου, στον Ασπρόπυργο και στη Νέα Πέραμο Αττικής. Τα καύσιμα κατέληγαν στην αγορά, μέσω των παραπάνω πρατηρίων, αφού προηγουμένως είχαν υποστεί κατάλληλη επεξεργασία - νοθεία.

Σπείρα θησαύριζε κλέβοντας καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας

Από τη λαθροδιακίνηση αυτή αποκόμιζαν παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι οι δράστες, το τελευταίο εξάμηνο, αφαίρεσαν συνολικά τουλάχιστον 100.000 λίτρα αεροπορικού καυσίμου. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά από στενή συνεργασία της Πολεμικής Αεροπορίας με την ΕΛ.ΑΣ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top