Το πάρτι στον ΕΟΠΥΥ δεν τελείωσε ακόμα

Στο φως νέες περιπτώσεις με υπερχρεώσεις νοσηλειών και παραβάσεις με φάρμακα

​Όποιος είπε ότι το πάρτι στον ΕΟΠΥΥ ε��χε τελειώσει πλανάται πλάνην οικτρά, αφού η αρμόδια υπηρεσία ΥΠΕΔΥΦΚΑ, βρέθηκε πάλι μπροστά σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, παράνομης χρήσης βιβλιαρίων υγείας, αλλά και καταχρηστικές χρεώσεις ιδιωτικών κλινικών σε ασφαλισμένους για τη νοσηλεία τους σ’ αυτή.

Χαρακτηριστικές είναι δύο περιπτώσεις τις οποίες ανακάλυψε η υπηρεσία. Στην πρώτη, χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία της ασφαλισμένης το βιβλιάριο υγείας της, από άγνωστο σε εκείνη άτομο και εκδόθηκαν για λογαριασμό της 48 συνταγές.

Η συνταγογράφηση έγινε από 32 γιατρούς και οι συνταγές εκτελέστηκαν από 35 φαρμακεία της Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας. Περιττό να αναφέρουμε ότι η ασφαλισμένη, ούτε έπασχε από τις αναγραφόμενες ασθένειες, ούτε και έπαιρνε τα σκευάσματα.

Στη δεύτερη περίπτωση, ασφαλισμένος νεφροπαθής χρησιμοποιούσε περισσότερα από ένα βιβλιάρια υγείας, ώστε να τους γράφονται φάρμακα υψηλού κόστους. Παράλληλα, όμως η υπηρεσία εντόπισε και υπεσυνταγογράφηση φαρμάκων που δεν σχετίζονται με την πάθησή του για χρονικό διάστημα του ενός χρόνου.

Στην περίπτωση αυτή οι συνταγές εκδόθηκαν από 15 γιατρούς της Αττικής και η διαφορά κόστους των συνταγογραφούμενων φαρμάκων σε σχέση με την αναγκαία φαρμακευτική αγωγή του ασφαλισμένου αγγίζει τις 148.000 ευρώ.

Η ΥΠΕΔΥΦΚΑ συνεχίζει τους ελέγχους μετά και από σειρά καταγγελιών για υπερχρεώσεις κατά τη νοσηλεία του σε ιδιωτικές κλινικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top