Δικαίωση για τον τυφλό μαθητή: Έγινε δεκτός από το ΑΠΘ

Θα παρακολουθεί τα μαθήματα με την βοήθεια συνοδού

​Αίσιο τέλος είχε η πολύμηνη περιπέτεια του αριστούχου τυφλού μαθητή, Αργύρη Κουμτζή, ο οποίος δεν γινόταν δεκτός από το τμήμα της Φυσικής, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου.

Μετά από παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, ο τελειόφοιτος μαθητής του 1ου Λυκείου Πεύκων, θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα, παρακολουθόντας τα μαθήματα του πανεπιστημίου με τη βοήθεια συνοδού.

Υπενθυμίζουμε πως είχε αποκλειστεί, επειδή ο κανονισμός της σχολής, δεν δέχεται ως φοιτητές, άτομα με κινητική αναπηρία στα δύο άνω άκρα ή με προβλήματα όρασης.

Ο πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Χρυσάφης, έχει δηλώσει πως «δεν είναι προσωπικό το ζήτημα, αλλά αφορά τα γενικά κριτήρια που θέτει το τμήμα για την εισαγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες σε ό,τι αφορά την ικανότητά τους να το παρακολουθήσουν».

Η υπόθεση, μάλιστα, είχε πάρει μεγάλη έκταση αφού την Τρίτη, όπως σας είχαμε γράψει και σε παλαιότερη ανάρτηση του star.gr, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) είχε ζητήσει την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει από τον περασμένο Φεβρουάριο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top