Αυτή είναι η πλαστή ταυτότητα του Ν. Μαζιώτη-Κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης

Πυροβόλησε οκτώ φορές κατά αστυνομικών

Αυτή είναι η πλαστή ταυτότητα του Ν. Μαζιώτη-Κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης

​Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας με την οποία κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα ο Νίκος Μαζιώτης. Συγκεκριμένα, ο Νίκος Μαζιώτης κυκλοφορούσε ως Μιχάλης Μιχελάκης του Νικολάου και της Αρχοντίας, γεννηθείς το 1977.

Mε αυτό το όνομα είχε αγοράσει αυτοκίνητο το οποίο πιθανότατα χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας τον Μάρτιο του 2014.

Το αυτοκίνητο ήταν ένα Hundai Accent χρώματος ασημί και με άδεια κυκλοφορίας ΥΗΤ 2959, ενώ αγοράστηκε το 2013.

Snapshot 5 (7-16-2014 9-02 PM).jpg
Στη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. περιέγραψε τη συμπλοκή που έλαβε χώρα το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, λέγοντας ότι ο καταζητούμενος για υποθέσεις τρομοκρατίας πυροβόλησε συνολικά οκτώ φορές, τραυματίζοντας δύο τουρίστες (Αυστραλός και Γερμανός) και έναν Ειδικό Φρουρό.

Όπως είπε ο Μαζιώτης είχε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του και εντοπίστηκε στη πλ. Μοναστηρακίου από άνδρες της αντιτρομοκρατικής καθώς βρισκόταν καιρό σε εξέλιξη ειδική επιχείρηση.

O τρομοκράτης αρχικά πυροβόλησε με το USP όπλο του πέντε φορές κατά των αστυνομικών που προσπάθησαν να τον ελέγξουν στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Αγίας Ειρήνης.

Στη συνέχεια ο δράστης α��έβηκε την Μητροπόλεως και εκεί πυροβόλησε ακόμη δύο φορές κατά ειδικού φρουρού που εκτελούσε υπηρεσία για το παρεμπόριο κι έσπευσε να συνδράμει, τραυματίζοντας τον στο πόδι και στην κοιλιά. Ο αστυνομικός σώθηκε από τον δεύτερο πυροβολισμό λόγω του αλεξίσφαιρου γιλέκου που φορούσε.

Εκείνη τη στιγμή ένας αστυνομικός της ομάδας «ΔΙΑΣ» πυροβόλησε μια φορά εναντίον του Μαζιώτη τραυματίζοντας τον στο βραχίονα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top