Παραμένει εκτός ΑΠΘ ο αριστούχος τυφλός φοιτητής- Επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Παιδείας

Η απίστευτη περιπέτεια του 18χρονου Αργύρη Κουμτζή

Παραμένει εκτός ΑΠΘ ο αριστούχος τυφλός φοιτητής- Επιστολή του Δημάρχου στον Υπουργό Παιδείας

​Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια εισαγωγής στο ΑΠΘ του αριστούχου τελειόφοιτου τυφλού μαθητή, Αργύρη Κουμτζή, ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Κοινωνικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ, Σίμος ��ανιηλίδης.

Με επιστολή του προς τον Υπουργό, κρίνει ως επιτακτική την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του κύριου Λοβέρδου για την επίλυση, όπως αναφέρει: «ενός ζητήματος το οποίο κατά την άποψή μας δεν θα έπρεπε καν να τίθεται στη σύγχρονη Ελλάδα, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης, αφού θα έπρεπε να είχε λυθεί και ρυθμιστεί προ πόλου, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, απέναντι στους νέους με ειδικά προβλήματα, με βάση τις αρχές της ισονομίας, ισοτιμίας, ισοπολιτείας που αποτρέπουν κι αποκλείουν κάθε έννοια άνισης μεταχείρισης και αποκλεισμού».

Υπενθυμίζουμε ότι ο 18χρονος είναι παιδί οικογένειας τυφλών, ο οποίος αν και αριστούχος δεν έγινε δεκτός από το τμήμα της Φυσικής στο ΑΠΘ.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο που έγινε γνωστό το θέμα, επικρατεί ένας χαμός με την τότε ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δεσμεύεται για την επίλυση του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top