ΕΝΤΑΣΗ και ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ στην Ερμού για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

ΔΕΙΤΕ στο video τι συνέβη την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου

​Με αντιδράσεις και έντονες αποδοκιμασίες ξεκίνησε την Κυριακή (13/07), η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου για ανοιχτά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου, σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

Τόσο στην Ερμού όσο και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεν έλειψε η ένταση ανάμεσα σε εμποροϋπαλλήλους και καταναλωτές.

Οι μεν, είχαν προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρ��ας κατά των ανοικτών καταστημάτων, ενώ οι δε ήθελαν απλά να ψωνίσουν και δεν τους άφηναν!

Η πορεία τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, σταματούσε μπροστά σε κάθε ανοιχτό κατάστημα, με τους εμποροϋπαλλήλους να ζητάνε από τους καταστηματάρχες να κατεβάσουν ρολά, και τελικά να το πετυχαίνουν.

Δεν έλειψαν μάλιστα και απεργοί που αποδοκίμασαν έντονα πελάτες, οι οποίοι εκείνη την ώρα έκαναν τα ψώνια τους.

2128153.jpg
Πάντως τα ανοικτά καταστήματα κέρδισαν τελικά οι παραλίες, αφού σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, η ανταπόκριση στο μέτρ�� υπήρξε ισχνή, καθώς εννέα στα δέκα καταστήματα παρέμειναν κλειστά. Όσα άνοιξαν, ήταν κυρίως καταστήματα μεγάλων αλυσίδων με είδη ένδυσης.

ΕΝΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ:

ΣΥΡΙΖΑ: «Στους καταναλωτές δεν λείπουν μέρες για ψώνια, αλλά χρήματα»

Για αυταρχικό μέτρο έκανε λόγο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητώντας από την κυβέρνηση να το αποσύρει άμεσα.

Παράλληλα, επεσήμανε πως στους πολίτες δεν λείπουν περισσότερες μέρες και ώρες για να ψωνίσουν, αλλά τα χρήματα, εξαιτίας της βάρβαρης πολιτικής λιτότητας και ανεργίας. Κατέληξε δε, ότι το μέτρο καταργεί βασικά δικαιώματα των εργαζομένων, υπονομεύει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ ωφελεί μονάχα τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις εμπορικές αλυσίδες

ΚΚΕ: «Το μέτρο να βρει απέναντι όλο το λαό»

Με ανακοίνωσή του, προειδοποίησε πως το μέτρο «θα πλήξει το ωράριο και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο εμπόριο και θα εκτοπίσει τους μικρούς επαγγελματίες από την αγορά, προς όφελος των μεγαλεμπόρων και των αλυσίδων».

Γι΄αυτό και «πρέπει να βρει απέναντι όλο το λαό, που δεν μπορεί να καταναλώσει ακόμη και βασικά είδη εξαιτίας της ανέχειας και όχι από έλλειψη χρόνου, ενώ την ίδια στιγμή ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και σε άλλους κλάδους εργαζομένων».

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΟΛΟ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top