Σφαγή στις φυλακές Δομοκού- Ο δράστης απείλησε να κόψει και τον λαιμό του φύλακα

Πρώτη ανάρτηση: 11/07/2014 13:38

Σφαγή στις φυλακές Δομοκού- Ο δράστης απείλησε να κόψει και τον λαιμό του φύλακα

​Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την σφαγή κρατούμενου στις φυλακές του Δομοκού τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι τρεις Έλληνες συγκρατούμενοι που πιάστηκαν στα χέρια με τον έναν εκ των τριών να πέφτει νεκρός, ήταν… μεθυσμένοι, με αυτοσχέδιο τσίπουρο!

Το συγκεκριμένο τσίπουρο το φτιάχνουν, ζεσταίνοντας μπλε… οινόπνευμα, με σκοπό να ζεσταθούν πίνοντας το και όπως καταλαβαίνετε είναι «δυναμίτης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φύλακας τους βρήκε να τσακώνονται ενώ όταν μπήκε στο κελί τα αίματα είχαν ήδη ανάψει.

Το ιστορικό του φονικού...

Ο 47χρονος δράστης επιτέθηκε, για άγνωστους λόγους, με αυτοσχέδιο μαχαίρι, στο 32χρονο θύμα που προσπαθούσε να ξεφύγει από τα χέρια του δολοφόνου του.

Το μαχαίρι, ήταν φτιαγμένο από σπασμένο γυαλί ενώ ο αδίστακτος άντρας το κάρφωσε στην καρωτίδα του, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Όταν ο αστυνομικός προσπάθησε να τους χωρίσει, ο 47χρονος του επιτέθηκε και του φώναξε πως «τώρα έχει σειρά ο δικός σου λαιμός»!!!

Ο τρίτος κρατούμενος που πήρε μέρος στον καυγά, κρατούσε ένα σκουπόξυλο και χτυπούσε τον δράστη, ο οποίος όμως κατάφερε να τον μαχαιρώσει την κοιλιά.

Ο 40χρονος είναι στο νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη.

Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ισοβίτης και είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία, ενώ οι άλλοι δυο ήταν στη φυλακή για ληστείες.

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια του τραγικού περιστατικού.

Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση

​Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο εισαγγελέα διέταξε το Υπουργείο, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της δολοφονικής επίθεσης από 48χρονο ισοβίτη του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού σε βάρος δυο συγκρατουμένων του, με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εξ αυ��ών, ηλικίας 32 ετών και τον βαρύ τραυματισμό του άλλου, ηλικίας 40 ετών.

Οι τρεις Έλληνες κρατούμενοι διέμεναν στο ίδιο κελί και για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους συνεπλάκησαν μεταξύ τους με αυτοσχέδια αιχμηρά αντικείμενα περί ώρα 03.15 π.μ.

Ο θάνατος του κρατουμένου ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 12 ετών και 4 μηνών για ληστεία κατά συναυτουργία και απόπειρα ληστείας ήταν ακαριαίος. Ο βαριά τραυματισθείς διακομίσθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας όπου νοσηλεύεται.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top