Πάτρα: Παππάς παραλίγο να διώξει ανάπηρη από την εκκλησία επειδή δεν φορούσε… φούστα!

Οι ιερείς καταδικάζουν το περιστατικό

​Τις έντονες αντιδράσεις πολιτών αλλά και της εκκλησίας προκάλεσε ένας ιερέας από την Πάτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο παππάς του ιερού ναού της Αγίας Παρασκευής, απαίτησε από πιστή, η οποία βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι, να φοράει φούστα όταν θα επισκέπτεται την εκκλησία αλλιώς να μην πηγαίνει καν.

Η πιστή φέρεται να προσπάθησε να εξηγήσει στον ιερέα πως δεν είναι δυνατόν να φορέσει φούστα, λό��ω των κινητικών της προβλημάτων.

Τότε, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο ιερέας της απάντησε με απότομο τρόπο: «Με φούστα αλλιώς να μην ξαναέρθεις στην εκκλησία μου»!

Η συμπεριφορά του ιερέα έχει εξοργίσει τα συγγενικά πρόσωπα της γυναίκας, αλλά και τους εκπροσώπους της εκκλησίας, αφού τέτοιες συμπεριφορές δεν αντιστοιχούν στην Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία.

Η αδελφή της, μάλιστα, σκοπεύει να ζητήσει ακρόαση από τον μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, προκειμένου εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό να του εκθέσει και άλλα περιστατικά, τα οποία αφορούν στην συμπεριφορά του κληρικού.

Σύμφωνα με διάφορους ενορίτες δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιερέας γίνεται πρωταγωνιστής επεισοδίου το οποίο αντί να οδηγεί τ��υς πιστούς στην εκκλησία, τους απομακρύνει από αυτή, καθώς οι ιδέες και οι τρόποι του ανήκουν σε μια πιο απαρχαιωμένη εποχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top