ΔΕΗ:Λήγει τα μεσάνυχτα η απεργία-Επιστρέφουν στα πόστα τους οι εργαζόμενοι

Διαθέσιμες πλέον όλες οι μονάδες που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να επιδοθούν και τα ατομικά φύλλα επίταξης των εργαζομένων.

Συνολικά πρέπει να επιδοθούν 18.500 χαρτιά, ενώ χαρακτηρίζεται "υποδειγματική" η ανταπόκριση των εργαζομένων που τα έχουν παραλάβει.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη ΔΕΗ, τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, λόγω της απεργίας, είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ. Με τα δεδομένα αυτά η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει ανάγκη περικοπών.

Η εκτίμηση είναι ότι μέχρι το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί η λειτουργία όλων των μονάδων κα��ώς οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στους χώρους εργασίας, μετά την επίταξη.

Στη Δυτική Μακεδονία, όπως γράψαμε και νωρίτερα, οι εργαζόμενοι της επιστρέφουν στα πόστα τους, μετά την επίδοση των ατομικών φύλλων επίταξης.

Μόνο έξω από τον ΑΗΣ Καρδιάς διοργανώνεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σύμφωνα με πρόεδρο του Σωματείου «Σπάρτακος», Γιώργο Αδαμίδη,υπάρχει περίπτωση να προσπαθήσουν να σταματήσουν τους εργαζόμενους που έχουν επιταχθεί να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

«Κάτι τέτοιο όμως είναι παράνομο και οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Αδαμίδης διευκρινίζοντας ότι αναμένεται σταδιακά η πλήρη λειτουργία όλων των μονάδων.

Η απεργία των εργαζομένων σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ έχει ήδη κριθεί παράνομη και καταχρηστική, με τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top