ΤΩΡΑ: Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Κρήτη

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παλεύουν με τις φλόγες

ΤΩΡΑ: Νέα μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην Κρήτη

Λίγες ώρες αφότου τέθηκε υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στη Σητεία της Κρήτης, σήμανε ξανά συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις της περιοχής, καθώς το πρωί του Σαββάτου ξέσπασε νέα μεγάλη φωτιά στα νότια του νησιού.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά μετά τις 10, όταν εκδηλώθηκε μεγάλη πυρκαγιά στο Αντισκάρι, στο Ηράκλειο, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί κατοικίες όμως στις φλόγες έχουν παραδοθεί γεωργικές εκτάσεις και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στάχτη έχουν γίνει και θερμοκήπια.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 12 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα ενώ τις επίγειες δυνάμεις ενισχύουν και εναέρια μέσα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη, σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι στην κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλός και οι πυροσβεστικές αρχές στο νησί βρίσκονται σε επιφυλακή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top