Ελληνικές εταιρείες πρωτοπορούν στη διαχείριση πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων

ANEK LINES: Πραγματοποιήθηκε ημερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELINA

​Ημερίδα με κυρίαρχο θέμα την διαχείριση των πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων πραγματοποιήθηκε στα Χανιά. Συζητήθηκαν η συλλογή, η χημική σύσταση, η ανακύκλωση, η επαναχρησιμοποίηση και οι νομοθετικές υποχρεώσεις. Οι συμμετέχοντες πληροφορήθηκαν για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ELINA στο οποίο έχει ενεργό ρόλο η ANEK LINES.

Η εταιρεία ασχολείται δυναμικά με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

«Η ΑΝΕΚ εξαντλεί όλες τις περιπτώσεις αξιοποίησης προγραμμάτων που έχουν αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος.» σημείωσε ο Γιώργος Κατσανεβάκης, πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES.

Δύο υπερσύγχρονα πλοία του στόλου, το HELLENIC SPIRIT και το OLYMPIC εφαρμόζουν από το 2011 πιλοτικό πρόγραμμα που εστιάζει στη χωριστή συλλογή πετρελαιοειδών αποβλήτων και καταλοίπων.

«Όταν καταφτάνει το πλοίο στον Πειραιά ή στην Πάτρα, παραδίδει αυτό το απόβλητο χωριστά από τα λιπαντικά, από τα αστικά λύματα..» τόνισε ο Μ. Παχνος, χημικός μηχανικός, σύμβουλος διαχείρισης

Στην επιτυχία του έργου, καταλυτική είναι η συνδρομή της εταιρείας πετρελαιοειδών CYCLON. «Αν διαχωριστούν έχουν μια καλύτερη τύχη στην ανακύκλωσή τους» τόνισε ο Δρ Χ. Καραβασίλης, Τεχνικός Διευθυντής της CYCLON.

Η κίνηση αυτή δίνει λύση στο θέμα της πράσινης διαχείρισης ενώ ταυτόχρονα δρα ευεργετικά στην πληγωμένη εθνική ο��κονομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top