Όλα τα νεώτερα για τις βάσεις: Ποιες σχολές ανεβαίνουν, ποιες μένουν σταθερές και ποιες πέφτουν

Πρώτη ανάρτηση: 28/06/2014 08:22

Όλα τα νεώτερα για τις βάσεις: Ποιες σχολές ανεβαίνουν, ποιες μένουν σταθερές και ποιες πέφτουν

Λίγο πριν ανακοινωθούν οι βάσεις, η αγωνία για χιλιάδες μαθητές που περιμένουν τα αποτελέσματα για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση χτυπά κόκκινο.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που προκύπτουν από τα βαθμολογικά κέντρα, οι βαθμοί των υποψηφίων φέρνουν τα πάνω-κάτω στις βάσεις.

Περισσότερα φαίνεται πως είναι τα μόρια για τις θεωρούμενες δημοφιλείς σχολές. Λιγότερα για πανεπιστημιακά ιδρύματα ή ΤΕΙ που προσφέρουν περισσότερες ευκαιρίες για δουλειά, ενώ οι σχολές μεσαίας ζήτησης και οι στρατιωτικές, αναμένεται γενικά να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Περισσότερα μόρια θα χρειαστούν όσοι επιλέξουν πολυτεχν��κές, φυσικομαθηματικές και οικονομικές σχολές. Το ίδιο και για τις ανθρωπιστικές, δηλαδή νομική, φιλολογία, κοινωνιολογία και ψυχολογία.

"Βουτιά", αλλού μικρή κι αλλού μεγάλη, προκύπτει για ιατρική, κτηνιατρική και φαρμακευτική, καθώς και για ΤΕΙ που οδηγούν σε δουλειές που έχουν σήμερα ζήτηση, όπως φυσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, αισθητική, κοσμετολογία, διατροφολογία και μαιευτική.

Περίπου στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κινηθούν σχολές, όπως η παιδαγωγική και οι ξένες γλώσσες, ενώ αυξομειώσεις θα υπάρχουν στις στρατιωτικές σχολές.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, το "παιχνίδι" των βάσεων θα ρυθμίσουν οι μεσαίες βαθμολογίες των υποψηφίων που φέτος φαίνεται ότι θα είναι καλύτερες από πέρυσι.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top