ΞΕΚΙΝΟΥΝ τις στάσεις εργασίας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Θα κάνουν οκτώ τρίωρες και επαναλαμβανόμενες

​Ξεκίνησαν τις στάσεις εργασίας οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από τις 26 Ιουνίου και θ�� διαρκέσουν έως την 1η Ιουλίου.

Θα κάνουν οκτώ τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας στις φυλακές της χώρας, όπως αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Η ΟΣΥΕ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων και κρατουμένων είναι σε πολλές φυλακές 1 προς 500 και παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης δείχνει να μην έχει αντιληφθεί την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φυλακές της χώρας. Την ίδια στιγμή σημειώνει η Ομοσπονδία η κινητικότητα των δημοτικών αστυνομικών για να μεταταχθούν σε φυλακές εξελίσσεται «σε απόλυτο φιάσκο».

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έγινε γνωστό ότι θα συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων Αυλώνα και στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελαιώνα θηκών.

Ειδικότερα, στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν:

Την Παρασκευή 27.06.2014 από τις 07:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00

Τη Δευτέρα 30.06.2014 από τις 07:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00 και

Την Τρίτη 1.07.2014 από τις 07:00 μέχρι και τις 10:00 και από τις 15:00 μέχρι και τις 18:00

Παράλληλα, κατά την διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Όμως, θα γίνονται κανονικά οι προφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους, δικα��τήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωση 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top