ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ περιστατικά ΚΟΠΑΝΑΤΖΗΔΩΝ έβγαλε η ��κθεση των ελεγκτών του Δημοσίου

Απουσίαζαν μέχρι και δύο χρόνια από τη δουλειά τους

​Απίστευτο κι όμως αληθινό! Δύο ολόκληρα χρόνια είχε να πατήσει το πόδι του στην Υπηρεσία εργαζόμενος στη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

Χρειάστηκε να κάνουν έλεγχο οι ελεγκτές του Δημοσίου για να το διαπιστώσουν, χωρίς ο επικεφαλής του Σώματος Πάρις Νομικός να γνωρίζει επίσημα -ακόμη και σήμερα- αν του έχουν επιβληθεί οι προβλεπόμενες κυρώσεις!

Δεν ήταν όμως ο μόνος προκλητικός κοπανατζής. Ο ίδιος έλεγχος αποκάλυψε ότι στη συγκεκριμένη υπηρεσία:

Άλλος υπάλληλος απείχε από τη δουλειά επί επτά μήνες κι άλλους έξι δεν συμπλήρωνε 8ωρο, ένας τρίτος δεν είχε δώσει σημεία ζωής για 42 μέρες, ενώ άλλοι δύο εργαζόμενοι επί επτά μήνες έφευγαν πριν από τη λήξη της βάρδιας τους.

Πέραν πάσης φαντασίας είναι και τα ευρήματα των ελεγκτών του Δημοσίου σε άλλους φορείς και υπουργεία. Σε τρεις περιπτώσεις, προέκυψε ότι τουλάχιστον οι δύο στους τρεις υπαλλήλους ήταν κοπανατζήδες, χωρίς μέχρι τότε να έχουν συνέπειες!

Συγκεκριμένα, δεν συμπλήρωναν 8ωρο στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης το 67,27% των εργαζομένων, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 68,69% και στον ΕΟΤ το 69,6%. Ωστόσο πληρώνονταν κανονικά υπερωρίες, που ήταν φυσικά πλασματικές.

Στον ΕΟΤ γινόταν πάρτι και με τις αναρρωτικές άδειες, αφού oι τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους, το 2012 είχαν λάβει συνολικά 1.765 μέρες αναρρωτική άδεια, δηλαδή κατά μέσο όρο, δέκα μέρες καθένας!

Μετά από αυτό, η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη κίνησε την πειθαρχική διαδικασία και οι ασυνεπείς υπάλληλοι τιμωρήθηκαν με περικοπή μισθού.

Πάρτι με τις αναρρωτικές άδειες γινόταν όμως και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς κατά μέσο όρο αναλογούσαν εννέα μέρες σε κάθε εργαζόμενο. Μάλιστα αρκετές φορές δεν έφερναν καν πιστοποιητικά ασθενείας, χωρίς -σύμφωνα με την έκθεση του Σώματος των ελεγκτών του Δημοσίου- να γίνει κάποιος έλεγχος από τους ελεγκτές γιατρούς της Υπηρεσίας.

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, τοποθετήθηκε το 1998 ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του ωραρίου των υπαλλήλων. Δεν λειτούργησε όμως ποτέ, επί 14 χρόνια και κανείς δεν γνώριζε όλο αυτό το διάστημα, πότε έρχονταν οι εργαζόμενοι και πότε έφευγαν.

Ο γενικός επιθεωρ��τής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, επέδωσε την Πέμπτη τη δική του ετήσια έκθεση στον πρόεδρο της Βουλής, ενώ αρχές τις εβδομάδας θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top