ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τις κινητοποιήσεις στο Μετσόβιο: Στάση εργασίας και στην Ιατρική Σχολή!

Αποφάσισαν οι διοικητικοί υπάλληλοι

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ τις κινητοποιήσεις στο Μετσόβιο: Στάση εργασίας και στην Ιατρική Σχολή!

​Με συνολικό κλείσιμο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, όπως αποφάσισαν στη σημερινή γενική τους συνέλευση, κρίνοντας ότι δεν διασφαλίζονται οι συνάδελφοί τους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την απόφαση που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη διαϊδρυματική και ενδοϊδρυματική κινητικότητα.

«Δεν υποχωρούμε από την απόφαση που έχουμε πάρει έως ότου η κυβέρνηση διασφαλίσει ότι δεν θα προχωρήσει σε καμία απόλυση συναδέλφου και καμία διαγραφή φοιτητή» αναφέρουν στην απόφασή τους.

Παράλληλα και η γενική συνέλευση του συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό) της Ιατρικής Σχολής συζήτησε διεξοδικά το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων της και αποφάσισε ομόφωνα τετράωρη στάση εργασίας των διδασκόντων για σήμερα και αύριο.

«Η Ιατρική Σχολή Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αθήνας εν γένει στηρίζεται ισότιμα για την επιτέλεση του έργου τους στο διδακτικό, στο ερευνητικό αλλά και διοικητικό δυναμικό του. Ο πρόσφατος μνημονιακός νόμος για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων κατά τρόπο πρωτοφανή και άδικο απογύμνωσε κυρίως το Πανεπιστήμιο Αθήνας, το μεγαλύτερο και ιστορικότερο πανεπιστήμιο της χώρας, από τον πυλώνα των διοικητικών υπαλλήλων. Το ελάχιστο διοικητικό προσωπικό που παραμένει αδυνατεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες του Πανεπιστημίου και ουσιαστικά το οδηγεί στο κλείσιμο» αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

«Η γενική συνέλευση του συλλόγου μελών Δ.Ε.Π. της Ιατρικής Σχολής θεωρεί ότι η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων πλήττει βαρύτατα τα μέλη Δ.Ε.Π. στην άσκηση των ακαδημαϊκών καθηκόντων και με αγωνία ζητάει από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αλλάξουν την απόφασή τους, καθώς διαφορετικά η Ιατρική Σχολή Αθηνών δεν θα μπορεί πλέον να λειτουργήσει» σημειώνεται στο ίδιο κείμενο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top