ΕΛΛΗΝΑΣ κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό πυροτεχνημάτων

Τιμητική διάκριση για τη χώρα μας

ΕΛΛΗΝΑΣ κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό πυροτεχνημάτων

​Το πρώτο βραβείο απέσπασε η χώρα μας στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων 2014 που έγινε στην Τσεχία. Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις 18 Ιουνίου στην πόλη Μπρνο της Τσεχίας και η ελληνική υποψηφιότητα ήταν υπό την καθοδήγηση του παραγωγού και σκηνοθέτη σόου πυροτεχνημάτων, Παύλου Νάνου.

«Πρόκειται για μια κανονική θεατρική παράσταση που υλοποιείται με τα πυροτεχνήματα», είπε ο κ. Νάνος.

pyrotexnimata1.jpg

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός γεννήθηκε πριν από 17 χρόνια και φέτος δήλωσαν συμμετοχή 50 χώρες από όλο τον κόσμο.

Στον τελικό μάλιστα προκρίθηκαν οι ομάδες της Τσεχίας, της Αυστρίας, της Κροατίας και της Ελλάδας, με την ομάδα του κ. Νάνου, ο οποίος και σχεδίασε μια χορογραφία πυροτεχνημάτων με θέμα την κοινωνική κρίση.

Η παράσταση δόθηκε μπροστά σε 150 χιλιάδες θεατές, ενώ το βραβείο απονεμήθηκε στους Έλληνες νικητές στις 19 Ιουνίου, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης Μπρνο, όπου ακούστηκε ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας.

pyrotexnimata2.jpg

«Είναι ένα 17λεπτο πρόγραμμα, του οποίου το πρώτο μέρος είναι ένας παραδοσιακός τσέχικος χορός όπου βλέπετε τις κινήσεις ενός ζευγαριού να συμβολίζονται με τα χρώματα της σημαίας της διοργανώτριας χώρας, της Τσεχίας. Το δεύτερο μέρος είναι μια καλλιτεχνική πυροτεχνική παρουσίαση με σκοπό να στείλει ένα μήνυμα, ότι κάτι δεν πάει καλά στη σύγχρονη κοινωνία. Ο πόλεμος, η βία, η φτώχια, η καταστροφή του περιβάλλοντος και η κοινωνική ανισότητα οδηγούν τον άνθρωπο να γίνεται εχθρός του εαυτού του. Το δεύτερο κομμάτι του show χρησιμοποιεί τραγούδια, όπως το Black black heart του David Usher και το Summertime sadness της Lana Del Ray καθώς και αποσπάσματα από διάσημες ομιλίες, ώστε να αφυπνίσει τη νέα γενιά να οδηγήσει τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέλλον με ένα πολύ φαντασμαγορικό και αισιόδοξο τρόπο», είπε ο κ. Νάνος.

Η διαδικασία του σχεδιασμού του εντυπωσιακού αυτού θεάματα διήρκησε δύο μήνες. Αρχικά σχεδιάστηκε σε software, έγιναν οι παραγγελίες σε εργοστάσια παρασκευής πυροτεχνημάτων σε όλο τον κόσμο και τελικά στήθηκε όλη η παράσταση.

pyrotexnimata3.jpg

Ο Παύλος Νάνος έχει ήδη κατακτήσει πέντε βραβεία σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκδηλώσεις όπως τελετές έναρξης και λήξης Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης έχει επιμεληθεί ειδικά εφέ σε μεγάλες συναυλίες των Rihana, Jlo, AC/DC κα. Επόμενος καλλιτεχνικός σταθμός είναι το φεστιβάλ Tomorrowland που πραγματοποιείται στο Βέλγιο τα δύο τελευταία Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και είναι, όπως αναφέρει ο κ. Νάνος το μεγαλύτερο φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής με djs, στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top