Αντισυνταγματικές οι περικοπές στις συντάξεις των δικαστών-Πρέπει να επιστραφούν 150 εκ. ευρώ!

Ανάλογες αποφάσεις αναμένονται για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων σε ειδικά μισθολόγια

Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών έκρινε αντισυνταγματικές και αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου τις αναδρομικές, από 1 Αυγούστου 2012 περικοπές των συντάξεων των δικαστικών, εισαγγελέων και των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ακολουθώντας ανάλογη απόφαση του Μισθοδικείου και του ΣτΕ (τόσο για δικαστές όσο και για ένστολους).

Ανάλογες αποφάσεις αναμένονται για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων σε ειδικά μισθολόγια (ΑΕΙ, ΕΣΥ κ.λπ).

Μάλιστα τα ποσά που πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά στους συνταξιούχους δικαστές υπερβαίνουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς ωστόσο έως τώρα να γνωρίζει κανείς δημόσιος φορέας το ακριβές ύψος, καθώς οι συντάξεις των δικαστών κυμαίνονται ανάλογα με το βαθμό που κατείχαν, την οικογενειακή τους κατάσταση, τα χρόνια προϋπηρεσίας, την προηγούμενη ασφάλισή τους σε άλλα Ταμεία, κ.λπ.

Οι δικαστές αποφάσισαν ακόμη ότι η παραγραφή των αξιώσεων των συνταξιούχων δικαστικών είναι διετής και όχι πενταετής μειώνοντας τον χρόνο διεκδίκησης αναδρομικών, κάνοντας δεκτή την αναίρεση του υπουργείου Οικονομικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top