Κομοτηνή: "παγίδευσαν" ΑΤΜ– Έκλεβαν κωδικούς για να πραγματοποιούν αναλήψεις!

Συνελήφθησαν δυο άνδρες

Κομοτηνή: "παγίδευσαν" ΑΤΜ– Έκλεβαν κωδικούς για να πραγματοποιούν αναλήψεις!

​Σύστημα υποκλοπής σε μηχάνημα αυτόματης ανάληψης έξω ��πό τραπεζικό υποκατάστημα στην Κομοτηνή είχαν τοποθετήσει δύο Βούλγαροι με στόχο να κλέψουν στοιχεία πολιτών και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουν αναλήψεις.

Οι δύο δράστες, ένας 35χρονος και ένας 34χρονος, λογάριαζαν ωστόσο χωρίς την Αστυνομία που κατάφερε να τους εντοπίσει και να τους συλλάβει πριν ολοκληρώσουν το σχέδιο τους ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, απόπειρα απάτης μέσω υπολογιστή κατά συναυτουργία και παραβάσεις του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Οι αστυνομικοί, εντόπισαν τους δύο δράστες την Παρασκευή, να έχουν τοποθετήσει στο ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, ειδικό μηχανισμό υποκλοπής, με σκοπό να προβούν στην υποκλοπή των στοιχείων των καρτών διαφόρων χρηστών του ΑΤΜ και στη συνέχεια να τα χρησιμοποιήσουν για να πραγματοποιήσουν παράνομα αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμούς τους.

Βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Ο μηχανισμός υποκλοπής που τοποθέτησαν οι δράστες στο ΑΤΜ
Διάφορα εργαλεία (μεταλλικά ελάσματα, τσιμπίδες, ψαλίδια κ.α.), τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες για την τοποθέτηση του μηχανισμού υποκλοπής
8 κάρτες
το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ
1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
1 κινητό τηλέφωνο
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, για την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top