Απόστρατους με λογαριασμούς… ΚΡΟΙΣΩΝ εντόπισε το ΣΔΟΕ

Τα ποσά φθάνουν και τα 50 εκατομμύρια ευρώ

​Απόστρατους με τραπεζικές καταθέσεις – μαμούθ έχε�� εντοπίσει το ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των κατά εισαγγελική παραγγελία ερευνών του για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Σύμφωνα με πηγές του Σώματος, στους τραπεζικούς λογαριασμούς περισσότερων από 30 πρώην στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν εντοπιστεί ποσά που ξεκινούν από τις 500.000 ευρώ και φθάνουν έως και τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Το κωμικοτραγικό, σύμφωνα με στελέχη που χειρίζονται την υπόθεση στο ΣΔΟΕ, είναι το γεγονός ότι όλοι τους όταν κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για τα υπερβολικά ποσά των τραπεζικών τους λογαριασμών, ισχυρίστηκαν ότι προέρχονται από δάνεια που τους χορήγησαν οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται ως σύμβουλοι μετά την συνταξιοδότησή τους. Ωστόσο, δεν προσκομίζουν παραστατικά που να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Όλα τα ευρήματα των ερευνών προωθούνται στους αρμόδιους εισαγγελείς που χειρίζονται την υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων προκειμένου να αξιολογηθούν και να ασκηθούν, εφόσον κριθεί αναγκαίο, οι προβλεπόμενες διώξεις.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top