Το ΙΚΑ θα μηνύει όσους παίρνουν παράνομες συντάξεις- Κινδυνεύουν και οι υπάλληλοι

«Δεν είναι επιτρεπτό να συγχέονται τα καθήκοντα των δημοσίων υπαλλήλων με εκείνα των εισαγγελέων»

Το ΙΚΑ θα μηνύει όσους παίρνουν παράνομες συντάξεις- Κινδυνεύουν και οι υπάλληλοι

​Ένα επείγον έγγραφο εξέδωσε το ΙΚΑ, το οποίο αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο υπάλληλος του ιδρύματος αντιληφθεί ότι η σύνταξη που έχει κατατεθεί σε τραπεζικό λογαριασμό συνταξιούχου, εισπράχθηκε μετά τον θάνατο του δικαιούχου, ΠΡΕΠΕΙ να καταθέτει μήνυση.

Μάλιστα, προσθέτει ότι οι διευθυντές των υπηρεσιών του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ- ΕΤΑΜ) δεν έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι εάν θα κινήσουν ή όχι διαδικασίες ποινικών διώξεων, παρά μόνο οι αντίστοιχοι υπάλληλοι.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος υπάλληλος δεν ενεργήσει έγκαιρα και σύμφωνα με τον νόμο, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να διωχθεί για παράβαση καθήκοντος.

«Δεν είναι επιτρεπτό να συγχέονται τα καθήκοντα των δημοσίων υπαλλήλων με εκείνα των εισαγγελέων και δεν νοείται υποχώρηση της νομιμότητας και του υπηρεσιακού καθήκοντος έναντι της προβαλλόμενης από ορισμένες υπηρεσίες μας (κακώς εννοούμενης) κοινωνικής ευαισθησίας προς τους πολίτες που αναγκάστηκαν, λόγω οικονομικής ανέχειας, να εισπράξουν αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά».

Σημειώνεται ότι: «Οι μόνες περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν υφίσταται υποχρέωση υποβολής μηνυτήριας αναφοράς είναι εκείνες κατά τις οποίες οι οφειλέτες προσέρχονται εντός τριμήνου και επιστρέφουν οικειοθελώς και στο ακέραιο τις αχρεωστήτως πιστωθείσες συντάξεις που εισέπραξαν μετά τον θάνατο του συνταξιούχου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top