Επίσκεψη ελπίδας από την πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν

Στο ογκολογικό νοσοκομείο «Μ. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα»

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν τα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ την πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Μεχριμπάν Αλίγιεβα, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη προσέφερε στην κ. Αλίγιεβα ένα τιμητικό βραβείο για την μεγάλη ευαισθησία της και τη συμπαράσταση της στον δύσκολο αγώνα που δίνουν τα παιδιά.

« Με την αγαπητή μου φίλη Μαριάννα συναντηθήκαμε για πρώτη φορά κατά την ανακήρυξή μου ως Πρέσβειρας Καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών. Από τότε γίναμε πολύ στενές φίλες και μας συνδέει όχι μόνον η φιλία αλλά επίσης τα ιδανικά. Τα ιδρύματα ΕΛΠΙΔΑ και το 'Ίδρυμα Heydar Aliyev έχουν ως προτεραιότητα να βοηθούν ανθρώπους που έχουν ανάγκη» δήλωσε η κ. Μ. Αλίγιεβα.

«Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μας να σας καλωσορίσουμε στο Νοσοκομείο μας σήμερα. Σας καλωσορίζουμε ως ειδικό φίλο με τον οποίο μοιραζόμαστε το όραμα για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου. Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια χώρα που γίνεται ηγέτης στην οικοδόμηση της ειρήνης, την προστασία του πολιτισμού και του διαπολιτισμικού διαλόγου, χάρη στις άοκνες προσπάθειες και ευγενείς πρωτοβουλίες του εξοχότατου Προέδρου Ιλχάμ Αλίγιεφ και τις δικέ σας» καλωσόρισε την πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν η κ. Μ. Βαρδινογιάννη.

Η κ. Αλίγιεβα εξήρε το έργο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και της προέδρου του κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Οι δύο κυρίες είναι Πρέσβεις Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο και συνδέονται με μακρόχρονη φιλία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Αλίγιεβα επισκέπτεται εγκαταστάσεις του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Όπως δήλωσε η ίδια «ΕΛΠΙΔΑ» σημαίνει ελπίδα στα ελληνικά. Έχοντας δει όλες αυτές τις εγκαταστάσεις, αυτό το μοντέρνο νοσοκομείο για τα παιδιά με καρκίνο, τον ξενώνα για τους γονείς τους και τη μονάδα με τον καλύτερο εξοπλισμό και τους εξαιρετικούς γιατρούς μπορώ να πω πως αυτό το μέρος είναι πραγματική ελπίδα για αυτά τα παιδιά και τους γονείς τους. Εδώ δεν παρέχουν μόνο υψηλής τεχνολογίας ιατρικές θεραπείες επίσης έχει δημιουργήσει μια ειδική ατμόσφαιρα. Ατμόσφαιρα βαθιάς φροντίδας, ατμόσφαιρα αγκαλιάς, ατμόσφαιρα υποστήριξης. Δίνετε την καρδιά σας σε αυτά τα παιδιά».

Η κ. Βαρδινογιάννη δήλωσε για την φιλία τους: «Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας φιλία μας και της συνεργασίας στην UNESCO, είχα το προνόμιο να βιώσω τις αρετές της προσωπικότητάς σας και είμαι βαθιά συγκινημένη από το γεγονός ότι μας δόθηκε η ευκαιρία να σας τιμήσουμε σήμερα, μια από τις πιο δραστήριες Πρέσβειρες Καλής Θελήσεως της UNESCO, και ISESCO, μια εξέχουσα διαχειρίστρια της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, μια χαρισματική Πρώτη Κυρία της οποίας τα επιτεύγματα της ζωής την τοποθέτησαν στην καρδιά του έθνους της, αλλά και πολύ βαθιά μέσα στην καρδιά μας».

Η πρώτη κυρία του Αζερμπαιτζάν, χάρισε δώρα στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ επισκέφθηκε τους χώρους του νοσοκομείου, ενώ συγκινήθηκε πολύ όταν ο μικρός Στέλιος, τους χάρισε δυο δικές του ζωγραφιές και μίλησε με λόγια αγάπης στην πρόεδρο του Συλλόγου.

«Εγώ πάντα θα σ΄ αγαπάω, να το ξέρεις» είπε η κ. Μ. Βαρδινογιάννη στον μικρό Στέλιο, ο οποίος απάντησε: « Εγώ και να πάω σπίτι μου και να τελειώσω με τις θεραπείες, θα σας θυμάμαι και θα σας αγαπάω γιατί με βοηθήσατε».

Ένα αστέρι με το όνομα της κυρίας Αλίγιεβα προστέθηκε στον "τοίχο των αστεριών" του Συλλόγου, ενώ αμέσως μετά η κ. Βαρδινογιάννη την ξενάγησε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top