Αποθεώνει το γερμανικό Spiegel τις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράικου!

«Για πρώτη φορά η ελληνική δικαιοσύνη στοχεύει τόσο ψηλά»

Αποθεώνει το γερμανικό Spiegel τις εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράικου!

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αποθέωσε σε πρόσφατο άρθρο του τις δυο ελληνίδες εισαγγελείς Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Ράικου!

Το περιοδικό εξυμνεί τον αγώνα τους στον πόλεμο κατά της διαφθοράς, ενώ ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής δηλώνει ότι «για πρώτη φορά η ελληνική δικαιοσύνη στοχεύει τόσο ψηλά».

Το «Der Spiegel» κάνει λόγο για μια νέα γενιά τολμηρών εκπροσώπων της Δικαιοσύνης που δίνουν μάχη κατά της διαφθοράς στην Ελλάδα: την 37χρονη εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου και την 52χρονη επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Ράικου!

Την Πόπη Παπανδρέου την χαρακτηρίζει ως «το αστέρι στον ουρανό της δικαιοσύνης», και κάνει ιδιαίτερη μνεία στην εξωτερική της ομορφιά. Αναφέρει ότι είναι το δεξί χέρι της προϊσταμένης της, της 52χρονης επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.

«Το θηλυκό δίδυμο», γράφει, «είναι από πέρυσι τον Ιούνιο στην κορυφή μιας νεοσύστατης ομάδας που κυνηγά τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή».

Το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η Πόπη Παπανδρέου ήταν εκείνη που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης για τον Άκη Τσοχατζόπουλο στον οποίο φέρεται να είπε «πόσο απλά θα πρέπει να σας πω ότι είμαι αποφασισμένη να σας συλλάβω;».

«Για πρώτη φορά η ελληνική δικαιοσύνη στοχεύει τόσο ψηλά», δήλωσε στο περιοδικό ο καθηγητής Φιλοσοφίας και Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστείδης Χατζής.

«Την Ελένη Ράικου», γράφει το Speigel, «οι σύναδελφοί της την περιγράφουν ως συμπαθή και προσιτή, αλλά σκληρή στο δουλειά της και άριστη σε νομικά θέματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top