ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Σε ποιες σχολές αναμένεται άνοδος των βάσεων;

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα καλά γραπτά των υποψηφίων;

​Οριακή άνοδο των βάσεων εισαγωγής στις περιζήτητες σχολές των ΑΕΙ και των ΤΕΙ βλέπουν ειδικοί αναλυτές, βάσει των καλύτερων σε σχέση με πέρσι γραπτών που έχουν διορθωθεί έως τώρα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει μια μικρή άνοδος σε περιζήτητες σχολές όπως είναι η Ιατρική, η Νομική και οι πολυτεχνικές σχολές, ενώ μεγαλύτερη θα είναι η άνοδος που θα σημειωθεί στις σχολές μεσαίας και χαμηλής ζήτησης.

Επίσης μικρή άνοδο θα έχουν τα τμήματα που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα, κάτι που είναι φυσικό μιας και λόγω κρίσης οι γονείς δεν μπορούν να συντηρήσουν σπουδές μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να μην προτιμήσουν σχολές μακριά από το σπίτι τους. Οι αναλυτές κάνουν επίσης λόγο για μεγάλες εκπλήξεις και στα ΤΕI χαμηλής ζήτησης.

Πάντως άνοδος δεν προβλέπεται να σημειωθεί στο πέμπτο πεδίο, δηλαδή στις σχολές οικονομίας και διοίκησης, μιας και ο αριθμός των υποψηφίων είναι φέτος μικρότερος από πέρσι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top