ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Πελοπόννησο: μετά από κρούσμα καταρροϊκού πυρετού!

Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα

​Συναγερμός έχει ξεσπάσει στην Πελοπόννησο μετά το κρούσμα καταρροϊκού πυρετού, το οποίο εμφανίστηκε σε κοπάδι αιγοπροβάτων στο Ξηροκάμπι Λακωνίας!

Όμως ήδη έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην εξαπλωθεί ο ιός, ενώ η Κτηνιατρική υπηρεσία Πελοποννήσου έχει οργανώσει εκδήλωση για την ενημέρωση των κτηνοτρόφων.

Για να αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου τόσο στη Λακωνία όσο και σε γειτονικούς νομούς, η Κτηνιατρική υπηρεσία σήμανε συναγερμό και καλεί τους κτηνοτρόφους σε όλες τις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων και βοοειδών να λάβουν άμεσα προληπτικά μέτρα τα οποία είναι:

1) Εφαρμογή εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών σε όλα τα ευαίσθητα είδη ζώων, πρόβατα, αίγες και βοοειδή.

2) Ψεκασμός των στάβλων με κατάλληλα εντομοκτόνα μια φορά την εβδομάδα, με ιδιαίτερη επιμονή στα υγρά σημεία, όπως για παράδειγμα γύρω από τις ποτίστρες.

Σύμφωνα με την Κτηνιατρική υπηρεσία ο καταρροϊκός πυρετός είναι σοβαρότατο νόσημα, που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Πελοπόννησο και οφείλεται σε ιό που μεταδίδεται στα ζώα αποκλειστικά από ένα είδος μικρού εντόμου που ζει στα σκοτεινά και υγρά σημεία του στάβλου και από τον οποίο μολύνονται πρόβατα, αίγες και βοοειδή, αλλά συνήθως το νόσημα εκδηλώνεται μόνο στα πρόβατα.

Όπως διευκρινίζει η Κτηνιατρική υπηρεσία, το νόσημα αυτό δεν προσβάλλει τον άνθρωπο, αλλά έχει μεγάλη σημασία για την κτηνοτροφία, γιατί προκαλεί μείωση της παραγωγής και σημαντικές απώλειες στα ζώα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top