ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ από την Α΄ Λυκείου λόγω Τράπεζας Θεμάτων

Αβάσταχτο το κόστος για τα ελληνικά νοικοκυριά

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ από την Α΄ Λυκείου λόγω Τράπεζας Θεμάτων

​Αβάσταχτο αποδεικνύεται το βάρος των αλλαγών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, τόσο για τους μαθητές, όσο και για τις οικογένειές τους, αφού μετά από την εφαρμογή του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων παρατηρείται μεγάλη αύξηση των μαθητών στα φροντιστήρια από την Α΄ Λυκείου.

Οι εξετάσεις που ξεκίνησαν φέτος για την πρώτη τάξη του Λυκείου με το 50% των θεμάτων να προέρχεται από την Τράπεζα Θεμάτων, μοιάζουν με μικρές πανελλήνιες και μάλιστα όπως αποδείχθηκε με ιδιαίτερα δύσκολα θέματα, προκαλώντας ίλιγγο στους μαθητές.

Σύμφωνα με στοιχεία, μέσα σε ένα χρόνο ο αριθμός των μαθητών που καταφεύγουν στα φροντιστήρια από την Α΄ Λυκείου αυξήθηκε κατά 15% - 20%, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα κάνουν θερινά μαθήματα για να ανταπεξέλθουν στις προαγωγικές εξετάσεις της Β΄ Λυκείου.

Φυσικά, αυτό σημαίνει αύξηση των εξόδων και για τις ελληνικές οικογένειες, μιας και όσοι αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους φροντιστήριο από την Α΄ Λυκείου, επιβαρύνονται με 2.500 ευρώ ετήσια δαπάνη, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα τα παιδιά τους.

Μέχρι την Γ΄ Λυκείου μάλιστα το ποσό αυτό αυξάνεται έως και 1.000 ευρώ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς απευθύνθηκαν στα φροντιστήρια ένα μήνα πριν από τις εξετάσεις για να καλύψουν τα παιδιά τους τα κενά.

Υπολογίζεται ότι μια ελληνική οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει από 8.750 – 9.460 ευρώ σε φροντιστήρια τα τρία χρόνια του Λυκείου, ποσό αβάσταχτο εν μέσω κρίσης, παρά το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων λένε ότι έχουν μειώσει τις τιμές τους κατά 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top