Το εξωτερικό ζητάει ρούχα… «Made in Greece»

Ακόμα και οι ίδιοι οι Έλληνες κάνουν στροφή προς τα ελληνικά ενδύματα

Το εξωτερικό ζητάει ρούχα… «Made in Greece»

​Ολοένα και περισσότερα ρούχα «made in Greece» κάνουν αισθητή την παρουσία τους στις αγορές του εξωτερικού προωθώντας τις ελληνικές φίρμες και αυξάνοντας την αναγνωρισιμότητα του ελληνικού σχεδίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες 1,1% φαίνεται να αυξήθηκε η ζήτηση των ελληνικών ενδυμάτων από το εξωτερικό σε σχέση με το 2012 , ενώ ιδιαίτερα στα πλεκτά, οι εξαγωγές αυξήθηκαν 3,7%.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), Βασίλης Μασσέλος δήλωσε στην κάμερα του Star: «Υπάρχει μια σοβαρή βελτίωση στη εξωστρέφεια. Πρώτον γιατί πολλές ελληνικές εταιρείες αναγκάστηκαν να στραφούν στο εξωτερικό λόγω της κ��ίσης και δεύτερον διότι η συγκυρία αυτή τη στιγμή βοηθάει και τις εξαγωγικές εταιρείες οι οποίες εξυπηρετούν κυρίως την Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή ολοένα και περισσότεροι Έλληνες καταναλωτές κάνουν στροφή προς τα ελληνικά ενδύματα όχι μόνο γιατί θέλουν να στηρίξουν τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά και επειδή σε πολλές περιπτώσεις τα θεωρούν ποιοτικότερα από τα εισαγόμενα.

Ακόμα και στην εγχώρια αγορά, τα ελληνικά ρούχα πωλήθηκαν φέτος 0,7% περισσότερο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top