Έστελναν email και έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» σε άνεργους Πατρινούς

Πρόκειται για μια νέα διαδικτυακή απάτη

Έστελναν email και έταζαν «λαγούς με πετραχήλια» σε άνεργους Πατρινούς

​Μια απίστευτη απάτη, μέσω διαδικτύου, σε εκατοντάδες απελπισμένους άνεργους, όπου εταιρεία- φάντασμα έταζε εργασία με παχυλό μισθό, αποκάλυψαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Πάτρα.

Εκατοντάδες Πατρινοί έλαβαν τις τελευταίες ημέρες ένα... περίεργο email, στο οποίο τους προσφέρονταν εργασία με μισθό 3.000 ευρώ το μήνα και άμεσο... διπλασιασμό του μετά από δωρεάν εκπαίδευση δύο εβδομάδων!

Η εταιρεία υποτίθεται ότι προσφέρει Υπηρεσίες Προμηθειών σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έχοντας πελατολόγιο σε όλο τον κόσμο, ενώ κύριο μέλημά της, σύμφωνα με το email, είναι η εξάπλωσή της σε όλη την Ελλάδα.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετούς πελάτες στην Ελλάδα , αλλά όχι τόσους ακόμα, ώστε να ανοίξουμε τα γραφεία της εταιρείας. Ψάχνουμε λοιπόν για Διευθυντές Περιφερειών στην Ελλάδα».

Με άμεση παρέμβασή της η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , φρόντισε να ενημερώσει για το «κακόβουλο» μήνυμα.

Όπως αποδείχτηκε, αν κάποιος ανταποκρινόταν στο αίτημα της εταιρείας- φάντασμα, για αποστολή προσωπικών στοιχείων, θα έπεφτε σε απίστευτη παγίδα.

Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι είναι οι χρήστες του διαδικτύου που λαμβάνουν τέτοιου είδους μηνύματα- παγίδες, καθώς η κρίση και η ανεργία αυξάνουν τις πιθανότητες, ώστε άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη να πιαστούν στα πλοκάμια των... επιτήδειων απατεώνων!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top