Σχέδιο για υπόγειο ηλεκτρικό από Πετράλωνα και Συγγρού ως Τροκαντερό

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας

Σχέδιο για υπόγειο ηλεκτρικό από Πετράλωνα και Συγγρού ως Τροκαντερό

​Για σχέδιο επέκτασης του Ηλεκτρικού από τα Πετράλωνα προς Καλλιθέα και Φάληρο με τέσσερις νέους σταθμούς μέχρι το Τροκαντερό, μιλά δημοσίευμα εφημερίδας.

Μάλιστα προβλέπεται ότι το έργο θα έχει υλοποιηθεί, μέχρι το 2016 και θα επιχειρηθεί άμεσα χρηματοδότησή του μέσω κοινοτικών κονδυλίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γραμμή θα ξεκινάει από τα Πετράλωνα και θα διέρχεται υπογείως διαγώνια προς Καλλιθέα, λεωφόρο Συγγρού (όπου στο κάτω κομμάτι της προς παραλία θα υπάρχουν δύο σταθμοί) για να καταλήξει στο Τροκαντερό εξυπηρετώντας έτσι το νέο παραλιακό μέτωπο αλλά και τους κατοίκους Καλλιθέας, Φαλήρου και Νέας Σμύρνης (σε μεγάλο μέρος πλησίον της Συγγρού).

Στο τραπέζι φαίνεται να έχει πέσει η ιδέα στη γραμμή του ΗΣΑΠ - που εκτείνεται από την Κηφισιά έως τον Πειραιά - και ονομάζεται και «Μετρό γραμμή 1» να δημιουργηθεί μια υπόγεια διακλάδωση στον σταθμό των Πετραλώνων, με στόχο ο Ηλεκτρικός να διασχίζει την Καλλιθέα, να προσεγγίζει τις ε��καταστάσεις του Κέντρου Πολιτισμού όπου θα εγκατασταθούν η Εθνική Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη και να καταλήγει στο Τροκαντερό.

Επιπλέον, σύμφωνα με στελέχη της Αττικό Μετρό, με την υπό εξέταση σύνδεση θα διευκολυνθούν και όσοι θέλουν να πάνε και στο πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή συνολικής έκτασης 170.000 τετραγωνικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, μια σκέψη είναι η επέκταση του Ηλεκτρικού να συνδυαστεί με τον σταθμό του τραμ στην Αγία Σκέπη.

Με τον τρόπο αυτόν η νέα αυτή γραμμή θα εξυπηρετεί συνδυαστικά το Μοσχάτο, την Καλλιθέα και το Νέο Φάληρο.


Ακόμη βέβαια ούτε χάραξη έχει γίνει, ούτε χωροθέτηση, ενώ αναζητούνται κονδύλια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top