Τα βρήκαν Άδωνις-πάροχοι ΕΟΠΥΥ: ΤΕΛΟΣ η επίσχεση!

Η συζήτηση μεταξύ του Υπουργού Υγείας και των παρόχων υγείας ήταν σε καλό κλίμα

​Τα βρήκαν τελικά οι εκπρόσωποι των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηριακών γιατρών με τον Υπουργό Υγείας μετά από τρεις συναντήσεις.

Αποφάσισαν να σταματήσουν την επίσχεση και ο πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος σε ρόλο διαπραγματευτή καλείται να δώσει σύντομα συνταγογραφικές οδηγίες βάσει των οποίων θα εκτελούνται οι ιατρικές εξετάσεις.

Από ότι φαίνεται τελειώνει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

«Αποφασίσαμε αναστολή της επίσχεσης κατανοώντας την αδυναμία του υπουργείου για αύξηση του ελλειμματικού προϋπολογισμού λόγω των συνθηκών που βρίσκεται η χώρα» δήλωσε ο κύριος Βουγιούκας, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαγνωστικών Κέντρων.

Ο Πανελλήνιος ιατρικός σύλλογος θα παραδώσει στο Υπουργείο συνταγογραφικές οδηγίες βάσει των οποίων θα εκτελούνται οι ιατρικές εξετάσεις ενώ θα συσταθεί άμεσα μια ομάδα που θα παρακολουθεί την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σημείο τριβής παραμένει το θέμα του πλαφόν!

«Την τελευταία εβδομάδα κάθε μήνα θα υπάρχει για όσους παρόχους έχουν ξεπεράσει τα όρια, δυνατότητα να μην εκτελούν και να πηγαίνει ο ασφαλισμένος σε άλλον που δεν έχει ξεπεράσει το πλαφόν» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους των παρόχων της υγείας ο υπουργός κατευθύνθηκε προς το παράθυρο του γραφείου του στο δεύτερο όροφο και κοίταξε από ψηλά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έκαναν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία αντιδρούν στην αξιολόγηση στο δημόσιο καθώς φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε απολύσεις.

Η συζήτηση πάντως μεταξύ του Υπουργού Υγείας και των παρόχων υγείας ήταν σε καλό κλίμα και ο Άδωνις Γεωργιάδης διαβεβαίωσε πως και οι ιδιωτικές κλινικές δεν θα προχωρήσουν σε επίσχεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top