Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει λιγότερους μετανάστες

Τι δείχνει δημοσκόπηση

​Το 86% των Ελλήνων θέλουν λιγότερους μετανάστες στη χώρα τους σύμφωνα με δημοσκόπηση του Pew Research Center.

Το αντίστοιχο ποσοστά στην Ιταλία,φτάνει το 80%, στη Γαλλ��α 57%, στο Ηνωμένο Βασίλειο 55%, και στην Ισπανία 47%.
Στη Γερμανία πάλι, το ποσοστό εκείνων που θέλουν λιγότερους μετανάστες είναι 44% και στην Πολωνία 40%.

Επιπλέον, οι περισσότεροι από τους Έλληνες (70 %) , οι Ιταλοί (69 %) , οι Πολωνοί (52%) και οι Γάλλοι (52 %) πιστεύουν ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος για τις οικονομίες των χωρών τους, ενώ αντίθετα στην Ισπανία οι πολίτες είναι σχεδόν διχασμένοι. Το 46% θεωρεί πως οι μετανάστες είναι πρόβλημα ενώ το 47% θεωρεί πως αντίθετα οι μετανάστες βοηθούν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Η έρευνα που δημοσιεύεται σήμερα διεξήχθη τον Μάρτιο και Απρίλιο σε δείγμα 7.022 ενηλίκων σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πολωνία και Ηνωμένο Βασίλειο και εξετάζει την αντίληψη των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Ένωση ( ΕΕ ), το ευρώ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την οικονομική ολοκλήρωση στην Ευρώπη.

Ο Bruce Stokes διευθυντής του Pew Global Attitudes δήλωσε ότι «εξεπλάγη από τα αποτελέσματα της έρευνας στην περίπτωση της Ισπανίας».

«Δεδομένου ότι η Ισπανία έχει τόσα πολλά προβλήματα με τη μετανάστευση ιδίως μετά την κρίση, έμεινα έκπληκτος με το σχετικά χαμηλό ποσοστό » δήλωσε ο Stokes.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top