ΝΕΕΣ απεργίες στα πανε��ιστήμια: Απειλείται και ΠΑΛΙ το εξάμηνο

Οι διοικητικοί υπάλληλοι ξεκινούν 48ωρη απεργία από την Τρίτη

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των οκτώ πανεπιστημίων που έχουν μπει σε διαθεσιμότητα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η προσπάθεια που κάνουν το Παν. Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το ΕΜΠ για την αναπλήρωση του χαμένου διδακτικού χρόνου προκειμένου να μη χαθεί το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Μετά τις τελευταίες κινητοποιήσεις (από τον περασμένο Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο) οι διοικητικοί υπάλληλοι ξεκινούν 48ωρη απεργία την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη με τους φοιτητές να αγωνιούν πάλι για το τι μέλλει γενέσθαι.

«Για μας η απεργία αυτή έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα. Συγκεντρωνόμαστε στις πύλες των σχολών και προχωράμε σε καθολικό κλείσιμο» ανέφερε η γενική συνέλευση του συλλόγου διοικητικού προσωπικού του ΕΚΠΑ, φέρνοντας στη μνήμη τις «μάχες» μπροστά στις πύλες των ΑΕΙ τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Την ίδια στιγμή, φόβοι για νέο κύκλο συγχωνεύσεων και καταργήσεων ΑΕΙ/ΤΕΙ προκαλεί πολυσέλιδο έγγραφο της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), το οποίο έφθασε την Παρασκευή στα ιδρύματα και τους ζητεί να απογραφούν με κάθε λεπτομέρεια (αριθμός φοιτητών, διδασκόντων και διοικητικών, προϋπολογισμός, άλλοι πόροι, μελλοντική στρατηγική, οικονομικός προγραμματισμός, δείκτες για την τελευταία πενταετία σχετικά με τη βάση εισαγωγής, κόστος ανά φοιτητή, αριθμός πτυχιούχων). Φόβοι που διαψεύσθηκαν από τον πρόεδρο της ΑΔΙΠ κ. Ευ. Κουφουδάκη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα στοιχεία πρ��σωπικού και υποδομών θα αξιοποιηθούν στην αξιολόγηση και πιστοποίηση των προγραμμάτων τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top