Καταγγελία από τον δήμαρχο Ρόδου:Αφαιρέθηκαν 1,8 εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό του δήμου!

​«Άστραψε και βρόντηξε» την Πέμπτη

Καταγγελία από τον δήμαρχο Ρόδου:Αφαιρέθηκαν 1,8 εκατομμύρια ευρώ από τον λογαριασμό του δήμου!

​«Άστραψε και βρόντηξε» την Πέμπτη ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς καθώς, τις προηγούμενες ημέρες, ενημερώθηκαν στο Δήμο ότι έγινε αφαίρεση ποσού ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από λογαριασμό του δήμου.

Ευθύς εξ’ αρχής, ο κ. Κουσουρνάς προϊδέασε ότι θα είναι πάρα πολύ προσεκτικός αφού το θέμα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντικό διότι, όπως είπε, «έχει να κάνει με μία πράξη πρωτόγνωρη που έγινε εις βάρος του Δήμου Ρόδου».

Ενημέρωσε, λοιπόν, ότι, την Παρασκευή που μας πέρασε, αργά το μεσημέρι, αφαιρέθηκαν από τον λογαριασμό του Δήμου Ρόδου, 1.831.000 ευρώ. Ποσό για το οποίο είχε αρχικά κατασχεθεί και δεσμευθεί ο λογαριασμός του Δήμου από υπόθεση αποζημίωσης ενός ακινήτου που τους είχε απασχολήσει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενώ το δημοτικό συμβούλιο είχε πάρει και σχετική, ομόφωνη, απόφαση.

Ο Δήμαρχος, υπενθύμισε ότι αφορά ένα ακίνητο τριάμισι στρεμμάτων, στα όρια του σχεδίου πόλεως στο Ροδίνι, εκ των οποίων τα 2 στρέμματα είναι δάσος, είναι κοινόχρηστος χώρος από το σχέδιο πόλης εδώ και πάρα πολλά χρόνια και είχε προσδιοριστεί, εδώ και τρία-τέσσερα χρόνια, η τελική τιμή αποζημίωσης και ήταν περίπου αυτό το ποσό. Και είπε, στη συνέχεια:

«Τέτοιες υποθέσεις σε όλους τους Δήμους που έχουν σχέδια πόλεως είναι δεκάδες, όπως και στο Δήμο Ρόδου έχουμε δεκάδες τέτοιες υποθέσεις, στο σχέδιο Ιαλυσού, στο σχέδιο Ρόδου, στα παλιά σχέδια, πριν δηλαδή να υπάρχουν οι εισφορές σ�� γη και χρήμα που προσδιορίζονται οι κοινόχρηστοι χώροι, οι κοινωφελείς χώροι, οι πλατείες, τα σχολεία, υπάρχουν εκκρεμότητες. Και σ’ όλες αυτές τις περιπτώσεις, δεν έχει συμβεί, στη Ρόδο ή και αλλού απ’ ό,τι ξέρω, να υπάρχει μία τέτοια παρόμοια υπόθεση».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top