Την Δευτέρα θα απολογηθεί ο Κορτζίδης για την τραγωδία στο λούνα παρκ

Ούτε λέξη για το δυστύχημα στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Την ερχόμενη Δευτέρα, μια μέρα πριν λήξει η 10ήμερη προθεσμία που του έχει θέσει ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Μανώλης Αγγελάκας θα απολογηθεί εγγράφως για το θέμα του λούνα παρκ, ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star αναμένεται να στείλει έγγραφο, στο οποίο θα διατυπώνει τις δικές του απόψεις για το ζήτημα.

Ο κύριος Κορτζίδης χθες έδωσε συνέντευξη στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ "Κόκκινο" και παραδέχθηκε πως υπήρξαν παραλείψεις από την πλευρά του δήμου και ότι ο ίδιος ως προϊστάμενος έχει ευθύνη. Πρόσθεσε πάντως ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία του 2011 και του '12, οπότε είχε δοθεί για χρήση ο ίδιος χώρος, με ομόφωνη τότε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για να λειτουργήσει το ίδιο λούνα παρκ. "Οι αποφάσεις αυτές -δήλωσε ο δήμαρχος- είχαν σταλεί στη Γενική Γραμματεία Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κι επειδή ουδέποτε μας απάντησε, θεωρήσαμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα".

Επέμεινε πως δεν έδωσε άδεια λειτουργίας στο λούνα παρκ, διότι το νομοθετικό πλαίσιο είναι περίπλοκο και πως η ΓΓΑΔ Αττικής, ζητούν άδεια μόνο για σταθερά πάρκα ψυχαγωγίας, ενώ το συγκεκριμένο λούνα παρκ είχε ζητήσει να εγκατασταθεί προσωρινά. Ακόμη υποστήριξε πως την ευθύνη των ελέγχων έχουν το υπουργείο Ανάπτυξης και η ΕΛΑΣ, ενώ -ούτε λίγο, ούτε πολύ- είπε πως το ατύχημα δεν οφείλεται σε παραλείψεις σχετικά με τη λειτουργία του λούνα παρκ, αλλά σε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, ένα στρόβιλιο...

Σε ερώτηση αν θα ήταν καλύτερα να είχε παραιτηθεί, ο κύριος Κορτζίδης απάντησε: "Πολλές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου.

Τελικά κατέληξα ότι όφειλα να μείνω για να γίνουμε καλύτεροι και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την κοινωνία".

Υποστήριξε εξάλλου πως απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση, ακόμη και συμπάθειας προς την οικογένεια του 13χρονου, επειδή ��ίχε πάθει και ο ίδιος σοκ κι αισθάνθηκε δύσκολα, ενώ για ένα τέτοιο θέμα, όπως είπε, δεν θα ήθελε να γίνονται "τηλεδίκες και κοκορομαχίες".

Πρόσθεσε όμως ότι από την πρώτη στιγμή ο δήμος στάθηκε στο πλευρό της οικογένειας, την οποία προσπαθεί να στηρίξει ψυχολογικά, με τη βοήθεια των αντίστοιχων υπηρ��σιών του δήμου.

Χθες πάντως συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να γίνει, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα και περιορίστηκε να εγκρίνει το πού θα τοποθετηθούν τα εκλογικά περίπτερα των συνδυασμών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top